1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πεντανόστιμα κοκορετσάκια στο φούρνο | Συνταγές



Πεντανόστιμος πασχαλινός (και όχι μόνο) ουζομεζές, κρασομεζές  και μπυρομεζές. Ίσως για κάποιους λίγο κουραστικός αλλά η υπέροχη γεύση του και η απαράμιλλη νοστιμιά του στο τέλος θα σας αποζημειώσει….

Υλικά συνταγής

  • 2 αρνίσιες συκωταριές
  • 1 ½ κιλό έντερα αρνίσια
  • 2 μεγάλες μπόλιες
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • σούβλες μικρές (50-60 εκ. περίπου)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. 
  2. Πλένετε καλά τα έντερα και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Πλένετε την συκωταριά, την στραγγίζετε και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Πασπαλίζετε τη συκωταριά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και σκόρδο (προαιρετικά), ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
  4. Περνάτε εναλλάξ στις σούβλες κομμάτια από τη συκωταριά ώστε να μην είναι όλο συκωτάκια ή όλο πνευμόνια. Βάζετε πχ. πνευμόνι,σπλήνα, γλυκάδι, συκώτι. Αφού τα περάσετε όλα στις σούβλες τυλίγετε τις μπόλιες γύρω από τη συκωταριά.
  5. Παίρνετε τα έντερα και τα στρίβετε αρχικά πάνω κάτω στη σούβλα και μετά γύρω γύρω σφιχτά με μέχρι να καλυφθούν τα εντόσθα. 
  6. Αλείφετε τα κοκορετσάκια με χυμό λεμονιού και ψήνετε στη σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν για 1 ½ ώρα περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να σταθούν για 10-15 λ, τα κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πεντανόστιμα κοκορετσάκια στο φούρνο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα