1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πατατοσαλάτα Ρώσικη Olivier (Video) | Συνταγές


[*][*]

Η απόλυτη, υπέροχη Ρώσικη Πατατοσαλάτα “Olivier’… η πιο νόστιμη συνταγή για πατατοσαλάτα που θα ξετρελάνει με την γεύση της όποιον τη δοκιμάσει. Η σαλάτα Olivier, δημιούργημα του Lucien Olivier στο πολυτελές εστιατόριο της Μόσχας «Ερμιτάζ» τον 19ο αιώνα, είναι μια εύκολη και νόστιμη ρώσικη πατατοσαλάτα που φτιάχνεται με πατάτες, καρότα, αυγά, λουκάνικα ή ζαμπόν, τουρσί και αρακά! Είναι “ντυμένη” με κρεμώδη μαγιονέζα και φρέσκο ​​άνηθο. Μια απλή και πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή να το απολαύσετε μόνο του. 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 5 μεγάλα καρότα
  • 6-7 μεγάλα αυγά, βρασμένα
  • 10 μικρά τουρσιά επιλογής σας
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα με τα πράσινα φύλλα τους, σε λεπτές ροδέλες
  • ½ ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν σε κομμάτι ή λουκάνικο σε κύβους 
  • 1 φλ. τσαγιού αρακά φρέσκο βρασμένο ή κονσέρβας 
  • ½-¾ φλ. τσαγιού μαγιονέζα με ελαιόλαδο (σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ) [*]
  • ⅓-½ φλ. τσαγιού γιαούρτι κατά προτίμηση με λίγα λιπαρά [*]
  • 2 κ.γ. αλάτι περίπου ή κατά βούληση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα μεταφέρετε σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα καρότα θα βράσουν σε περίπου 20-25 λ και οι πατάτες 30-35 λ. Οι χρόνοι βρασίματος ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθός τους.
  2. Όταν θα είναι έτοιμα τα βγάζετε, με μια λαβίδα, από τη κατσαρόλα, τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα και τα αφήσετε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν αρκετά οι πατάτες για να μπορέσετε να τις χειριστείτε τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά. Αφήνετε τα λαχανικά σας στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ σε ξεχωριστή μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε νερό και λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση προσθέτετε με απαλές κινήσεις τα αυγά και τα βράζετε για 9,5-10 λ περίπου ή ανάλογα με το μέγεθός τους για να γίνει σφιχτός ο κρόκος.
  4. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζετε το καυτό νερό και ρίχνετε μέσα κρύο νερό και πάγο για να σταματήσει ο βρασμός των αυγών και να κρυώσουν γρήγορα. Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε και αυτά στην άκρη.
  5. Στη συνέχεια αρχίζετε να κόβετε όλα τα υλικά, πατάτες, καρότα, ζαμπόν ή λουκάνικο, αυγά (κρατάτε το 1 αυγό για διακόσμηση), το τουρσί, όλα σε μικρά κομματάκια του 1 εκ. Είναι πολύ σημαντικό για τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά που κόψατε, προσθέτετε τα πράσινα κρεμμυδάκια,  τον άνηθο, τον αρακά, τη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και αλάτι και τα ανακατεύετε με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, όλα μαζί μέχρι να αναμιχθούν πλήρως.
  7. Μεταφέρετε τη σαλάτα σας σε πιατέλα ή σουπιέρα σερβιρίσματος και την διακοσμείτε με το αυγό που κρατήσατε, κομμένο στα 2, και με 2-3 κοτσανάκια άνηθο. Την σερβίρετε αμέσως για να την απολαύσετε στην μέγιστη γεύση και φρεσκάδα της. Καλή σας όρεξη!

[*] Αυξομειώστε τη ποσότητα της μαγιονέζας και του γιαουρτιού κατά βούληση. Σας προτείνουμε να αναμείξετε τη μαγιονέζα μαζί με το γιαούρτι, σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά από κάθε υλικό, μέχρι να πετύχετε τη γεύση προτίμησής σας, αυξομοιώνοντας τα υλικά.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοσαλάτα Ρώσικη Olivier (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα