1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πατατοσαλάτα πανεύκολη και πεντανόστιμη | Συνταγές


[*]

Μια υπέροχη πατατοσαλάτα πανεύκολη στη παρασκευή της και πεντανόστιμη στη γεύση της. Μια συνταγή (από εδώ) που μεταμορφώνει ένα απλό και ταπεινό υλικό, τη πατάτα σε ένα εξαιρετικό ορεκτικό ή συνοδευτικό για το καθημερινό και Κυριακάτικο ή το γιορτινό επίσημο τραπέζι σας!

Υλικά συνταγής

  • 6 μέτριες πατάτες (συνολικό βάρος 1 κιλό περίπου), καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 2 εκ. 
  • 2 αυγά πολύ καλά βρασμένα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλερι,
  • 70 γρ. χωρίς το κουκούτσι τους ελιές μαύρες, ξεπλυμένες και σκουπισμένες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια (περίπου 1/2 φλ.)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1/2 φλ.)
  • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη των 10 γρ. (θα χρειαστείτε 7 γρ.) [*]
  • 1/4 φλ. τσαγιού βραστό νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους των 1,5-2 εκ. περίπου και του βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο με 1 κ.γ. κρύο νερό, τόσο όσο να σκεπάζει πλήρως τις πατάτες.
  2. Τις βάζετε να βράσουν σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 15-20 λ από την ώρα βρασμού ή μέχρι ανάλογα με το μέγεθός τους, να μαλακώσουν και να “τσιμπιούνται” με το πιρούνι. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ έχετε βάλει και τα αυγά σας να βράσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε και ετοιμάζετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά σας. 
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ το σέλερι, τις μαύρες ελιές, τη πιπεριά, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και το αυγό κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη. 
  4. Διαλύετε καλά τη ζελατίνη σε βραστό νερό και μόλις χλιαρίνει αρκετά τη ρίχνετε στο μείγμα μαγιονέζας και ανακατεύετε πολύ καλά. Μετά προσθέτετε στο μπολ και τις πατάτες και συνεχίζετε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς και καλυφθούν πλήρως με το μείγμα μαγιονέζας. 
  5. Μεταφέρετε τη πατατοσαλάτα σας σε ένα πυρέξ περίπου 13×23 εκ. (κατά προτίμηση καλά στρωμένο με πλαστική μεμβράνη για να τη ξεφορμάρετε εύκολα), ισιώνεται ομοιόμορφα την επιφάνειά της και τη βάζετε στο ψυγεία για τουλάχιστον 3-4 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. 
  6. Πριν τη σερβίρετε αναποδογυρίζετε τη πατατοσαλάτα σας σε μεγάλη ορθογώνια ή οβάλ πιατέλα. Αν έχετε τοποθετήσει διαφανή μεμβράνη την αφαιρείτε με απαλές κινήσεις αν δεν έχετε βάλει πριν την αναποδογυρίσετε περνάτε πρώτα ένα μαχαίρι ανάμεσα στη σαλάτα και τα τοιχώματα του πυρέξ και μετά ανακινείτε το πυρέξ να “χαλαρώσει” και να ξεφορμαριστεί εύκολα. Τη κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

[*] Στη συνταγή η σκόνη ζελατίνης που απαιτείται είναι ένα φακελάκι των 7 γρ. Επειδή στην Ελλάδα τα φακελάκια με τη σκόνη ζελατίνης είναι των 10 γρ. αν έχετε ζυγαριά ακριβείας μπορείτε να βάλετε ακριβώς τη δόση. Διαφορετικά μπορείτε να αφαιρέστε μια πολύ μικρή, ελάχιστη ποσότητα, των 3 γρ. με το χέρι σας. Αν βάλετε όλη τη ποσότητα θα πήξει λίγο περισσότερο τη σαλάτα σας αλλά σίγουρα δεν θα κάνει πολλή μεγάλη διαφορά. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοσαλάτα πανεύκολη και πεντανόστιμη

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα