1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πατάτες με τυρί και αυγά μάτια στο φούρνο (Video) | Συνταγές



Ψητές πατάτες, γεμιστές με κρεμμύδι, σκόρδο και με τυρί που θα λιώνει στο στόμα σας, αρωματισμένες με μυρωδικό επιλογής σας και ένα αυγό μάτι στη κορυφή. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύστε ένα καταπληκτικό, πεντανόστιμο πρωινό ή ένα πρόχειρο αλλά χορταστικό γεύμα ή δείπνο με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι σας.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 2 μεσαίες/μεγάλες, μακρόστενες πατάτες
  • 1 μικρό/μέτριο ξερό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 μικρά αυγά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί που λιώνει, επιλογής σας (μοτσαρέλα, κασέρι, τσένταρ, ένταμ κ.λ.π. )
  • 2 κ.σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
  • φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό επιλογής σας όπως ρίγανη, θυμάρι κ.λ.π.)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τη φλούδα από τις πατάτες σας, τις τρυπάτε με ένα πιρούνι, τις βάζετε στη σχάρα του φούρνου σας και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μη “λιώσουν”.Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς. 
  2. Μέχρι να κρυώσουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.  
  3. Κόβετε τις ψημένες πατάτες στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι αδειάζετε εσωτερικά τη ψίχα τους, φροντίζοντας να αφήσετε περιμετρικά στο “κέλυφος” πάνω από 1/2 εκατοστό ψίχα πατάτας για να “στέκεται”. 
  4. Μεταφέρετε τη ψίχα που αφαιρέσατε σε ένα μπολ, τη πολτοποιείτε με το κουτάλι ή με ένα πιρούνι και τη μεταφέρετε στο τηγάνι που σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως και λιώσει το τυρί. Αποσύρετε το τηγάνι με τη γέμιση από τη φωτιά.
  5. Στρώνετε με λαδόκολα ένα μικρό ταψάκι και τοποθετείτε μέσα τα άδεια “κελύφη” πατάτας. Με ένα κουτάλι γεμίζετε ισομερώς τα κελύφη με τη γέμιση της ψίχας πατάτας και με την ανάποδη του κουταλιού πιέζετε ελαφρώς τη γέμιση για να δημιουργηθεί μια “λακουβίτσα” για να ρίξετε τα αυγά. 
  6. Πασπαλίζετε πάνω από τη γέμιση λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό επιλογής σας και τέλος, στη κορυφή τους σπάτε από 1 αυγό μάτι. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και “σταθεροποιηθεί” το ασπράδι του αυγού. Τα πασπαλίζετε, προαιρετικά, με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και καλή σας όρεξη!

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες με τυρί και αυγά μάτια στο φούρνο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα