1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Παραπάνω από φίλοι: Σημάδια ότι σε θέλει


Το ζήτημα “από φίλοι σε εραστές” έχει απασχολήσει όσο λίγα και έχουν χυθεί τόνοι μελανιού να το αναλύουν – είτε για δοκίμιο, είτε για τέχνη – άρα ελπίζουμε να μην έχεις προδοκίες να σου λύσουμε εδώ ζητήματα που μένουν άλυτα χιλιετίες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σε βοηθήσουμε να τα βάλεις σε μια σειρά.

Οπότε, το πρώτο κομμάτι που έχει πλάκα: Ώρα να καταλάβεις αν όντως δεν σε βλέπει μόνο φιλικά.

Κάνει σχόλια που δεν αφήνουν και πολύ περιθώριο αμφιβολίας
Τύπου “τέλειο ζευγάρι θα ήμασταν”. Ναι, χιούμορ, το καταλαβαίνουμε, αλλά αν είναι να συνεχίσουμε με τις γενικεύσεις, θα σου πούμε ότι πίσω απ’ το χιούμορ κρύβονται αλήθειες. Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες αν ακούσεις τέτοια ατάκα είναι δύο: Να νιώσεις άβολα ή να μη νιώσεις άβολα. Η επόμενη ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι γιατί νιώθεις άβολα. Με απλά λόγια, άκου το ένστικτό σου.

Της καληνύχτας τα φιλιά θα ήθελα πολύ να μου τα δώσεις
Το να μιλάς καθημερινά με έναν φίλο σου δεν είναι παράξενο, είναι κυριολεκτικά το κόνσεπτ της φιλίας. Το να έχεις κάποιον φίλο που ξεφυτρώνει στα εισερχόμενά σου τις νυχτερινές ώρες για πίτσι-πίτσι και καληνύχτες και εμότζι φιλάκια, κάπου θα πρέπει να σου βαρέσει ένα καμπανάκι ότι λαμβάνεις διαφορετικά μηνύματα.

Μπέμπη/Λουλουδάκι/Αμοιβάδα/Οτιδήποτε
Τα παρατσούκλια μπορούν να είναι εντελώς αθώα… ή όχι. Και μάντεψε τι θα πρέπει να εμπιστευτείς ξανά: Το ένστικτό σου. Το να καταλάβεις αν κάποιος φίλος σου έχει περισσότερα αισθήματα για εσένα δεν έχει αναγκαστικά να κάνει με τις πράξεις του, όσο με το πλαίσιο στο οποίο συμβαίνουν αυτές οι πράξεις.

Που σημαίνει ότι φτάσαμε στο κομμάτι που δεν έχει πλάκα: Τα κίνητρα.

Αρχικά, επειδή εσύ διαβάζεις το κείμενο, άρα το θέμα έχει να κάνει με εσένα αυτή τη στιγμή: Γουστάρεις; Επειδή από αυτή την απάντηση κρίνονται όλα. Αν γουστάρεις, προφανώς θα έχεις μια στιγμή που θα νιώσεις ότι η φάση σας είναι γραμμένη στ’ αστέρια και μετά προχωράς αναλόγως. Δεν νομίζουμε να έφτανες όμως μέχρι εδώ αν γούσταρες, άρα πάμε να το κάνουμε χειρότερο: Τα άλλα κίνητρα.

Με απλά λόγια, πώς νιώθεις ότι εξελίχθηκε αυτή η φάση μεταξύ σας και κατέληξε εδώ; Πιστεύεις ότι ένας έρωτας προέκυψε όσο γνωριζόσασταν καλύτερα και μιλάμε για μια απρόβλεπτη μαγεία; Ή μήπως πιστεύεις ότι έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που σε προσέγγισε φιλικά με σκοπό κάποια στιγμή να έρθει αρκετά κοντά για να σου την πέσει; Ξανά, δεν είμαστε σε θέση να το κρίνουμε αυτό επειδή δεν σημαίνει υποχρεωτικά χειριστική συμπεριφορά. Αλλά εμείς δεν είμαστε το ένστικτό σου.

Το ξέρουμε ότι μια ερωτική σχέση που προκύπτει μετά από μια καλή φιλία είναι το όνειρο για πολλούς ανθρώπους. Και δεν είναι καν όνειρο απατηλό ή παράξενο, από βλέψεις για την ερωτική σου ζωή, είναι απ’ τις πιο μέινστριμ που μπορείς να διαλέξεις. Πράγμα που είναι καλό: Υπάρχουν μπόλικοι άνθρωποι εκεί έξω που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο ανάμεσά σας οργανικά.

Μέχρι τότε, ψυχραιμία, όρια και μερικά απαραίτητα σκαλίσματα στον δικό σου εγκέφαλο επειδή – μην ξεχνάμε – παίζει και η πιθανότητα να είναι όλο αυτό στο κεφάλι σου και να έχεις δικά σου θεματάκια με την προσοχή να λύσεις.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα