1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πανεύκολο λεμονογλυκό με μπισκότα, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα | Συνταγές


[*]

Λεμονογλυκό με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ, αρχική πηγή εδώ) για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, γλυκό που σε βάζει σε πειρασμό να το δοκιμάσεις όταν το φτιάχνεις και δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις 2 ώρες μέχρι να κρυώσει στο ψυγείο.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 50 γρ. για πασπάλισμα [*]
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα 150 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  2. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μέσα το μείγμα των μπισκότων.
  3. Ανακατεύετε ζωηρά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί. Το κόβετε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Για πασπάλισμα μπορείτε να αναμίξετε το ινδοκάρυδο με λίγη ζάχαρη άχνη. Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω από το ινδοκάρυδο και λίγη πολύχρωμη τρούφα.

untitled

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο λεμονογλυκό με μπισκότα, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα