1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πανεύκολο αφράτο κέικ με νουτέλα και φουντούκια | Συνταγές


Ένα γλυκό, βουτυρώδες κέικ βανίλιας με λιωμένη νουτέλα που “ρέει” στο στόμα σας, με τραγανά  ολόκληρα φουντούκια που απογειώνουν τη γεύση σας. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ), για να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι, το τέλειο κέικ. Απλά δοκιμάστε το! 

Υλικά συνταγής

  • 225 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 200 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. νουτέλα ή μερέντα
  • 50 γρ. ολόκληρα φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 23×12 εκ. περίπου, τη βουτυρώνετε ελαφρώς και τη στρώνετε με 2 χαρτιά ψησίματος ένα στη βάση και ένα στα τοιχώματα περιμετρικά. Αν έχετε φόρμα σιλικόνης παραλείπετε το χαρτί ψησίματος. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2-3 λ ή μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας με το μίξερ μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται. Ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλια και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθεί.
  3. Αφήνετε το μίξερ, κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα στο μπολ προσθέτετε και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Όταν θα έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, σταματάτε αμέσως το ανακάτεμα. Μην το “δουλεύετε” το μείγμα ανακατεύοντας πολύ ώρα γιατί θα σφίξει κατά το ψήσιμο. 
  4. Ρίχνετε το ⅓ του μείγματος στη βάση της φόρμας και το στρώνετε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ζεσταίνετε τη νουτέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα περίπου και περιχύνετε τη μισή ποσότητα (125 γρ.) πάνω από το ⅓ μείγμα κέικ στη φόρμα. 
  5. Πάνω από το στρώμα νουτέλας απλώνετε ομοιόμορφα άλλο ⅓ του μείγματος κέικ, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση με την υπόλοιπη (125 γρ.) νουτέλα και τέλος από πάνω απλώνετε το υπόλοιπο ⅓ του μείγματος κέικ. Ισιώνετε την επιφάνεια του κέικ πασπαλίζετε στην επιφάνειά του τα ολόκληρα φουντούκια και τα πιέζετε με τα δάχτυλά σας ελαφρώς μέσα στο μείγμα του κέικ. 
  6. Ψήνετε το κέικ σας για 50 λ περίπου ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ και αρχίσει να ξεκολλάει από τις πλευρές της φόρμας. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 10 λ μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το τοποθετείτε πάνω σε σχάρα να κρυώσει πριν το κόψετε για να το σερβίρετε. 

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο αφράτο κέικ με νουτέλα και φουντούκια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα