1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πανεύκολος κορμός μερέντας | Συνταγές


Μια πανεύκολη συνταγή, με λίγα υλικά για ένα αγαπημένο γλύκισμα. Κορμός με μπισκότα και μερέντα για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα ή άλλη επιλογής σας)
  • 50 ml κονιάκ (*)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, τη μερέντα και το κονιάκ και το ανακατεύετε ζωηρά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  2. Τεμαχίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνετε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα το μείγμα μέχρι να καλυφθούν καλά τα μπισκότα.
  3. Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Ρίχνετε στο κέντρο της λοδόκολλας το μείγμα, του δίνετε ένα κυκλικό σχήμα και τυλίγετε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω του. Κλείνετε τις άκρες της λαδόκολλας στρίβοντάς τες, σαν χαρτάκια καραμέλας. 
  4. Βάζετε το κορμό στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το γλυκό και να κόβετε εύκολα σε φέτες. Αν βιάζεστε πολύ, μπορείτε αντί για ψυγείο να βάλετε το κορμό σας για 1 ώρα στη κατάψυξη.

(*) Αν πρόκειται να σερβίρετε το κορμό σε μικρά παιδιά και δεν θέλετε το κονιάκ, αντικαταστήστε το με χυμό πορτοκαλιού.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολος κορμός μερέντας

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα