1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πανεύκολη τάρτα με ζαμπόν και τυρί | Συνταγές


Μια αφράτη, πεντανόστιμη και λαχταριστή τάρτα με ζαμπόν και τυρί. Απολαύστε μια πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για μια τάρτα που θα σας ενθουσιάσει με τη πλούσια γεύση των τυριών, τη πικάντικη γεύση του μπέικον και τη κρεμώδη υφή της κρέμας γάλακτος. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα Pillsbury
  • 6 αυγά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 φλ. τσαγιού κομμένο σε μικρά κυβάκια καπνιστό ζαμπόν 
  • 1/4 φλ. τσαγιού κομμένα σε μικρά κυβάκια ξερό κρεμμύδι
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε τη ζύμη φύλου για τη τάρτα εκτός ψυγείου για 30 λ περίπου να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε μια φόρμα για τάρτες 23 εκ. και βάθους τουλάχιστον 6 εκ. Εναλλακτικά αγοράστε ένα ταψάκι μιας χρήσεις με τις αιτούμενες διαστάσεις. 
  2. Απλώνετε τη ζύμη στη λαδομένη φόρμα τάρτας ή στο ταψάκι και τη στρώνετε πολύ καλά στη βάση και τα τοιχώματά της, φροντίζοντας, (προαιρετικά) να δώσετε ένα όμορφο σχήμα στο τελείωμά της, όπως αυτό στη φωτογραφία. Τρυπάτε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λ περίπου. Τη βγάζετε από το φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. 
  3. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κυβάκια ζαμπόν μαζί με τα κυβάκια κρεμμυδιού, ανακατεύοντας συχνά, για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Εν τω μεταξύ βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά, τη κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και τα χτυπάτε πολύ καλά με σύρμα. 
  4. Απλώνετε ομοιόμορφα το τριμμένο τυρί τσένταρ στη βάση του ψημένου φύλλου ζύμης. Πάνω από το τυρί στρώνετε ισομερώς το μείγμα ζαμπόν κρεμμυδιού και τέλος τα περιχύνετε με το χτυπημένο μείγμα αυγών κρέμας γάλακτος. 
  5. Ψήνετε τη τάρτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο της και να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Αν με την αφή διαπιστώσετε ότι δεν έχει σταθεροποιηθεί καλά στο κέντρο της τη ψήνετε για άλλα 5 λ επιπλέον. Αν πάρει γρήγορα χρώμα, ειδικά οι άκρες της ζύμης που προεξέχει, σκεπάστε τη χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο. 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε φωτογραφίες βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη τάρτα με ζαμπόν και τυρί

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα