1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Παναγία Σουμελά – Βέρμιο: Με αυστηρά μέτρα και σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου


Σε κλίμα κατάνυξης και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, οι πιστοί γιορτάζουν και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο, στην Παναγία Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έσπευσαν να λάβουν τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο εορτασμός είναι προσαρμοσμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει ορίσει η πανδημία.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του Ιερού Ναού τα μέτρα τηρούνται στο ακέραιο. Στον εξωτερικό χώρο ο κόσμος είναι πολύς, ωστόσο περιμένει υπομονετικά στην ουρά για το προσκύνημα. Οι περισσότεροι φορούν μάσκες και προσπαθούν να τηρούν τις αποστάσεις.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτανεία.

Εντός του ναού, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, βρίσκεται ο προβλεπόμενος αριθμός ατόμων, ενώ όσοι θέλουν να προσκυνήσουν θα εισέρχονται και θα εξέρχονται του ναού από διαφορετικές εισόδους.

Επίσης, απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως το ψήσιμο.

Στον χώρο υπήρχαν εθελοντές από τη νεολαία των Ποντίων προκειμένου να λειτουργήσουν όλα σωστά και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει και ιατρική ομάδα με γιατρούς και νοσηλευτές.

Σημειώνεται ότι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και συναυλίες δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος. Επίσης, δεν υπήρξε συνάθροιση και αντίσκηνα για το προσκύνημα, όπως συνηθιζόταν.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα