1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παγωτό φράουλα πανεύκολο με 5 υλικά (Video) | Συνταγές


Ένα υπέροχο, μαστιχωτό παγωτό φράουλα, χωρίς παγωτομηχανή, με 5 μόνο υλικά για να το απολαύσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Μια απλή συνταγή για να φάτε το πιο μαστιχωτό φανταστικό παγωτό με φραουλένια γεύση, βελούδινη υφή που θα σας μείνει αξέχαστο!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γρ. σαβαγιάρ τριμμένα σε μικρά κομματάκια
  • 300 γρ. μαρμελάδα φράουλας εμπορίου ή σπιτική (συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανιλίνη, τα ανακατεύετε πρώτα με σύρμα να ομογενοποιηθούν και μετά τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και έχετε μια παχύρευστη κρέμα σαν γιαούρτι.
  2. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τα τριμμένα σαβαγιάρ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ρίχνετε την μαρμελάδα σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με κουτάλι ή σπάτουλα για να ρευστοποιηθεί ελαφρώς.
  3. Παίρνετε ένα μακρόστενο δοχείο με καπάκι, μεταλλικό ή πλαστικό που να μπαίνει στην κατάψυξη, και στρώνετε μέσα διαδοχικά τη κρέμα, απλώνοντας σε κάθε στρώση κρέμας 1 πιο αραιή στρώση μαρμελάδας, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. (Δείτε την διαδικασία στο βίντεο).
  4. Σκεπάζετε το δοχείο με το καπάκι του και βάζετε το μείγμα στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό σας. Το σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια και το γαρνίρετε, προαιρετικά με φρέσκες φράουλες και λίγα τριμμένα σαβαγιάρ.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό φράουλα πανεύκολο με 5 υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα