1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παγωτό σάντουιτς με σπιτικό μπισκότο (Video) | Συνταγές



Φτιάξτε ένα υπέροχο μπισκότο με ζύμη κέικ, γεμίστε το με έτοιμο παγωτό βανίλια με θρυμματισμένα μπισκότα ή σταγόνες σοκολάτας και απολαύστε ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς απ” τα χεράκια σας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για πεντανόστιμα σπιτικά σάντουις!

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη:
  • 115 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμα ταψιού
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα 
  • 65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 500 ml με γέμιση μπισκότο ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ορθογώνιο ταψάκι με διάσταση βάσης 20χ24 εκ. περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά τα ξηρά συστατικά της συνταγής δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το αυγό και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε σταδιακά και το μείγμα ξηρών συστατικών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε, ισομερώς, με μια μαρίζ στη βάση του ταψιού. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και μετά από 10 λ το βγάζετε από το ταψί και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Μέχρι να κρυώσει καλά βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη για να ξεπαγώσει τόσο όσο να μπορείτε να το “δουλέψετε”.
  5. Μόλις κρυώσει το κέικ/μπισκότο το κόβετε στη μέση από τη μεγάλη του πλευρά. Στρώνετε πάνω από το μισό μπισκότο το παγωτό, το ισιώνετε στην επιφάνειά του και περιμετρικά και το σκεπάζετε με το άλλο μισό μπισκότο. Το τυλίγετε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για 6 ώρες περίπου ή μέχρι να παγώσει καλά. Το αφαιρείτε από το αλουμινόχαρτο το κόβετε σε 4-5 κομμάτια και σερβίρετε.

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό σάντουιτς με σπιτικό μπισκότο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα