1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παγωτό Μωσαϊκό γρήγορο και εύκολο με 5 υλικά (Video) | Συνταγές



Ένα παγωτό μωσαϊκό με εξαιρετική γεύση, πολύ γρήγορο και εύκολο στη παρασκευή του, με 5 μόνο υλικά για να το απολαύσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού με το καφέ σας αλλά και όλες τις εποχές του χρόνου ως το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα και φτιάξτε αυτό το τέλειο παγωτό που θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν. 

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Υλικά συνταγής

  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4-5 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 50 ml κονιάκ
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται” και έχει την υφή γιαουρτιού. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Τέλος ρίχνετε και το κονιάκ και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Σπάτε τα μπισκότα σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια, τα ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και μερικά χοντροκομμένα καρύδια ή φουντούκια.
  4. Απλώνετε το μείγμα σε μακρόστενη πλαστική μεμβράνη, σε σχήμα μπαστουνιού, τη τυλίγετε ρολάροντάς τη, όπως θα δείτε αναλυτικά στο βίντεο, δένετε τη μεμβράνη αριστερά και δεξιά σφιχτά σαν “καραμελίτσα” και από πάνω τοποθετείτε με τον ίδιο τρόπο και μια δεύτερη μεμβράνη.
  5. Πιάνετε τις άκρες, το ρολάρετε να πάρει σχήμα από σαλάμι, δένετε καλά τις άκρες και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Το βγάζετε 5-10 λ πριν το σερβίρετε για να μαλακώσει ελαφρώς και μετά το κόβετε σε κομμάτια. Απολαύστε το!

Σημείωση: To κονιάκ είναι προαιρετικό μεν αλλά του δίνει ωραία γεύση και άρωμα. Αν δεν είναι στις προτιμήσεις ή το αντικαθιστάτε με λικέρ ή χυμό επιλογής σας ή το παραλείπετε τελείως από τη συνταγή.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό Μωσαϊκό γρήγορο και εύκολο με 5 υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα