1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παγωτό με τραγανά κομμάτια πραλίνας με 3 υλικά (Video) | Συνταγές



Ένα λαχταριστό, τραγανό παγωτό με πραλίνα φουντουκιού που θα σας μείνει αξέχαστο. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή, στην οποία τρια απλά συστατικά συνθέτουν ένα εξαιρετικό παγωτό όπου η τραγανότητα που του δίνουν τα δημητριακά ρυζιού καλυμμένα με πραλίνα απογειώνουν τη γεύση και κάνουν τέλεια την υφή του. Δεν ακούγεται μόνο τόσο εύκολο και απλό, αλλά πραγματικά είναι και με την βοήθεια του βίντεο θα είναι ακόμα πιο εύκολο να το φτιάξετε και εσείς οι αρχάριοι. Μια συνταγή για το απόλυτο επιδόρπιο ή το ιδανικό σπιτικό παγωτό για τους μικρούς και μεγάλου επισκέπτες σας.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα, Νουτέλα ή άλλη επιλογής σας)
  • 6 φλ. τσαγιού Δημητριακά ρυζιού Rice Krispies
  • 2 κιλά παγωτό με γεύση βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε στην κατάψυξη μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ. και ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, όπου αργότερα θα ανακατέψετε το παγωτό σας και τα αφήνετε μέχρι να τα χρειαστείτε. 
  2. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνετε μέσα τα δημητριακά ρυζιού και την πραλίνα, τα ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα δημητριακά και έχετε μαλακό μείγμα και τα αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό μέτριο ταψί, αδειάζετε μέσα το μείγμα πραλίνας και με την βοήθεια μιας σπάτουλας το στρώνετε ομοιόμορφα. Το βάζετε στην κατάψυξη όπου το αφήνετε για 30-45 λ ή μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν τόσο όσο να μπορέσετε να τα κόψετε με ένα μαχαίρι. Μην τα αφήσετε να παγώσουν πολύ γιατί δεν θα κόβονται.
  4. Εν τω μεταξύ, όση ώρα παγώνει το μείγμα πραλίνας, βγάζετε το παγωτό σας από την κατάψυξη και το μεταφέρετε στο ψυγείο για να μαλακώσει τόσο όσο για να μπορέσετε να το “δουλέψετε” αργότερα.
  5. Όταν παγώσει το μείγμα πραλίνας το βγάζετε από την κατάψυξη και με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού και ενός πιρουνιού, το κόβετε σε μικρά κομματάκια-μπουκίτσες όπως θα δείτε στο βίντεο. Μεταφέρετε σε μπολ τα κομματάκια και αν δεν έχει ξεπαγώσει ακόμα το παγωτό σας τα ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να μαλακώσει το παγωτό.
  6. Όταν μαλακώσει το παγωτό σας ώστε να μπορέσετε να ανακατέψετε μέσα τα κομματάκια πραλίνας, το βγάζετε από ψυγείο και επίσης βγάζετε από την κατάψυξη, την φόρμα, το μπολ ανάμειξης και τα κομματάκια πραλίνας. Κρατάτε στην άκρη 2 φλ. τσαγιού από τα κομματάκια ρυζιού-πραλίνας για την επικάλυψη του παγωτού. 
  7. Αμέσως μόλις τα βγάλετε από την κατάψυξη μεταφέρετε γρήγορα το παγωτό στο παγωμένο μπολ ανάμειξης μαζί με τα υπόλοιπα κομματάκια ρυζιού-πραλίνας, τα ανακατεύετε να αναμιχθούν ισομερώς και αδειάζετε το μείγμα στην παγωμένη φόρμα. 
  8. Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα παγωτού, πιέζοντάς το προς τα κάτω, για να πυκνώσει το μείγμα και να μην έχει κενές ΄τρύπες” αέρα. Απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του τα 2 φλ. κομματάκια ρυζιού-πραλίνας, καλύπτετε με μεμβράνη τη φόρμα και βάζετε το παγωτό σας πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ να παγώσει εντελώς. 
  9. Το βγάζετε από την κατάψυξη 30-40 λ πριν το σερβίρετε και το τοποθετείτε στο ψυγείο. Μετά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε αμέσως. Ότι περισσέψει το διατηρείτε στην κατάψυξη. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό με τραγανά κομμάτια πραλίνας με 3 υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα