1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παγωτό με κεράσι πανεύκολο (Video) | Συνταγές


[*][*]

Ένα πανεύκολο, υπέροχο παγωτό με κεράσια και μπισκότα. Μια πολλή εύκολη, γρήγορη και εξαιρετικά εύκολη συνταγή (από εδώ) που δεν απαιτεί παγωτομηχανή για τη παρασκευή του παγωτού, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση και την υφή τους και σας σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε όλες τις περιστάσεις. 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού κομμένα σε μικρά κομματάκια με το χέρι μπισκότα Πτι Μπερ + 2-3 μπισκότα επιπλέον πολτοποιημένα, σχεδόν σε σκόνη, στο μούλτι
  • 1¼ φλ. τσαγιού Γέμιση Τάρτας Κεράσι ή γλυκό κουταλιού κεράσι [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ για 2-3 λ ή μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να κάνει “πτυχές” και στέκεται στο γάντζο του μίξερ. Αφήνετε το μίξερ. 
  2. Προσθέτετε στη σαντιγί το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε το 1 φλ. κομμένα σε μικρά κομματάκια μπισκότα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα μπισκότα στο μείγμα.
  4. Παίρνετε ένα βαθύ πυρέξ με διάσταση βάσης 23×13 εκ., ρίχνετε μέσα το μισό μείγμα παγωτό και το στρώνετε σε όλη τη βάση. Από πάνω ρίχνετε το μισό φλ. κεράσι και με ένα μαχαίρι το “στροβιλίζετε” για να έχει όψη μάρμαρου.
  5. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μισό μείγμα παγωτού και στην επιφάνεια ρίχνετε το υπόλοιπο μισό κεράσι το οποίο και πάλι “στροβιλίζετε” με το μαχαίρι. Τέλος από πάνω πασπασπαλίζετε τα επιπλέον μπισκότα θρυμματισμένα σχεδόν σε τρίμμα. 
  6. Βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, ιδανικά 1 ολόκληρο βράδυ. Στις 4 ώρες παγώματος στη κατάψυξη σκεπάζετε το παγωτό σας με πλαστική μεμβράνη. Το βγάζετε από τη κατάψυξη 10 λ πριν το σερβίρετε για να μαλακώσει ελαφρώς. 

[*] Γέμιση για Τάρτα Κεράσι βρήκα στον ΑΒ, € 2,26 η κονσέρβα των 430 γρ.

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό με κεράσι πανεύκολο (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα