1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πέθανε ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη μύτη στον κόσμο


Ο Mehmet Ozyurek, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών, κατείχε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μύτη στον κόσμο. Με μήκος 8,7884 εκατοστά, η μύτη του Ozyurek μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες τον Νοέμβριο του 2001, και έκτοτε δεν βρέθηκε άξιος διάδοχός της.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε το site των ρεκόρ Γκίνες, εκφράζοντας θλίψη για τον θάνατό του.

Στον Ozyurek είχε απονεμηθεί ο τίτλος της μακρύτερης μύτης σε άνδρα εν ζωή δύο φορές: την πρώτη φορά το 2001 στο «Guinness World Records: Primetime in Los Angeles », και ξανά το 2010 στα γυρίσματα του «Lo Show dei Record» στην Ιταλία. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2021 ότι, χάρη στη μύτη του, που ήταν οικογενειακό χαρακτηριστικό, είχε και αυξημένη αίσθηση όσφρησης σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες, ο Ozyurek ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός για το κέφι με το οποίο αντιμετώπιζε τη ζωή. Συχνά μάλιστα δήλωνε «ευλογημένος» για τη μύτη του που έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Ως αιτία θανάτου, η ανακοίνωση του site αναφέρει την καρδιακή προσβολή που υπέστη ενώ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο χειρουργείο. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες.

Ο γιος του Baris μίλησε στο τουρκικό ειδησεογραφικό portal Mynet ευχαριστώντας όλους όσοι τον στήριξαν. «Πονάμε. Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλόκαρδος, προσπαθούσε να μην προσβάλει κανέναν. Ο πατέρας μου τα είχε βρει με τη μύτη του και με τη ζωή του» δήλωσε.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα