1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Μοδα

Πέθανε από κορονοϊό ο διάσημος σχεδιαστής Kenzo Takada



Πέθανε από κορονοϊό ο διάσημος σχεδιαστής Kenzo Takada

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Ιάπωνας σχεδιαστής Kenzo Takada, ιδρυτής του διάσημου οίκου Kenzo.

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής έφυγε χθες από τη ζωή χτυπημένος από τον Covid-19 στο αμερικανικό νοσοκομείο Neuilly-sur-Seine, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. O ίδιος ίδρυσε τον επιτυχημένο οίκο Kenzo με συλλογές ένδυσης για γυναίκες, άντρες και παιδιά καθώς και αρώματα. Το 1980 λάνσαρε τα πρώτα αρώματα ενώ το 1983 και 1988 κυκλοφόρησε την πρώτη ανδρική συλλογή και τα πρώτα γυναικεία αρώματα Kenzo de Kenzo, Parfum d’été, Le monde est beau και L’eau par Kenzo αντίστοιχα.

Ήταν ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που επιβλήθηκε στο Παρίσι, όπου και έκανε καριέρα δημιουργώντας τον οίκο μόδας Kenzo.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την επίδειξη μόδας για την άνοιξη / καλοκαίρι του 2021 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, όπως ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The National.

Γνωστός για τα πολύχρωμα γραφικά και τα λουλούδια του, ήταν ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που κέρδισε το κύρος στη σκηνή μόδας του Παρισιού. Εγκαταστάθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960 και πέρασε το υπόλοιπο της καριέρας του εκεί.

Με τα «σχεδόν 8.000 σχέδιά του, ο Ιάπωνας σχεδιαστής δεν σταμάτησε ποτέ να γιορτάζει τη μόδα και την τέχνη της ζωής», δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Γεννημένος το 1939 κοντά στην Οζάκα, ο Kenzo Takada έφτασε στη Γαλλία το 1965 με πλοίο και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι.

Ίδρυσε το διεθνώς γνωστό εμπορικό σήμα με το πρώτο του όνομα στη δεκαετία του 1970.

Πούλησε τη μάρκα ρούχων του στον πολυτελή όμιλο LVMH το 1993 και αποσύρθηκε από τη μόδα έξι χρόνια αργότερα.







Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα