1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πάστα Φλώρα η τέλεια | Συνταγές


Μια λαχταριστή πεντανόστιμη Πάστα Φλώρα που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα, που μπορείτε να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σαν συνοδευτικό με τον καφέ σας αλλά και σαν το απόλυτο επιδόρπιο.

Υλικά συνταγής

  • 240 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο, σε κυβάκια + λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του σκεύους
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη στον πολυκόφτη
  • 2 αυγά
  • 470 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 450 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη μαρμελάδα επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε μίξερ με φτερό το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε πρώτα την αμυγδαλόσκονη και μόλις ενσωματωθεί ρίχνετε και τα αυγά σταδιακά, ένα τη φορά. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά 120 γρ. από το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  2. Μετά προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία λεία ζύμη. Καλύπτετε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λ. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε την ταρτιέρα 26-28 εκ.
  3. Κρατάτε στην άκρη ένα κομμάτι ζύμης, στο μέγεθος μέτριου μανταρινιού και την υπόλοιπη την βάζετε στην ταρτιέρα και την στρώνετε πιέζοντάς τη με τα χέρια σας ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα της ταρτιέρας ισόπαχα. Από πάνω απλώνετε όλη τη μαρμελάδα ομοιόμορφα.
  4. Με τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη πλάθετε λεπτά μπαστουνάκια και στολίζετε το γλυκό με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λ ή μέχρι η ζύμη πάρει ένα χρυσό χρώμα να γίνει τραγανή. Την αφήνετε να κρυώσει και την απολαμβάνετε.

Μια συνταγή του σεφ Αστέριου Κουστούδη από εδώ

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πάστα Φλώρα η τέλεια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα