1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ο όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς και αυτός που ήθελε να σκοτώσει τους γονείς του!

Ο όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς και αυτός που ήθελε να σκοτώσει τους γονείς του!

Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς (1894-1979).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Η Novka Matich από το χωριό Οsechine, είχε ένα γιό τον Zharko. Ο Zahrko είχε μπλέξει με τη χειρότερη παρέα και σύχναζε τον περισσότερο χρόνο του στα μπαρ. Η μητέρα του ισχυριζόταν ότι κάποιος τον καταράστηκε για να κάνει τέτοιες παρέες.

Για τρία χρόνια δεν ερχόταν στο σπίτι και απειλούσε να σκοτώσει τους γονείς του. Πάντοτε φορούσε μαύρα και όταν τον ρωτούσαν έλεγε ότι “πενθεί για τους γονείς του”.

Η μητέρα του άκουσε για τον π. Ιουστίνο [νυν όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς] και ήρθε να προσευχηθεί στον τάφο του κάποια Κυριακή. Μετά από λίγο, [ο Zharko] μίλησε στη μητέρα του γλυκά και την αποκάλεσε «Μάμα»!

Την επόμενη Τρίτη τη ρώτησε:
– Μάμα, θα μου πεις κάτι ειλικρινά;

Όταν του απάντησε καταφατικά, τη ρώτησε ξανά:
– Πού ήσουν την περασμένη Κυριακή;

Η μητέρα του αργότερα είπε ότι έτρεμε, ενώ στεκόταν δίπλα του, γιατί πάντοτε την απειλούσε ότι θα την σκότωνε, αλλά εκείνη τη στιγμή είχε αποφασίσει να του τα πει όλα.
– Γιε μου, μιας και με ρωτάς, η μητέρα σου θα σου τα πει. Πήγα στον τάφο του π. Ιουστίνου, στο μοναστήρι Chelije [Τσέλιε].

Τότε αυτός της είπε:
– Ένιωσα ότι ελευθερώθηκα από κάτι!

Από τότε έχει παντρευτεί και έκανε μια κόρη. Σέβεται τους γονείς του και προστατεύει ολόκληρη την οικογένεια.

 

Από το περιοδικό “Banat Messenger”, το οποίο αποτελεί περιοδική έκδοση της Σερβικής Ορθόδοξης Επισκοπικής περιφέρειας του Μπάνατ, τόμος 51, αρ. 11, Ιούνιος, 1991. Μετάφραση από τη σερβική γλώσσα στην αγγλική π. Μίλοραντ Ορλίκ και από την αγγλική στην ελληνική Όλγα Κονάρη Κόκκινου.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα