1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Ο  οπτικοακουστικός σεξουαλικός ερεθισμός ενισχύει τη διαγνωστική αξία του υπερηχογραφήματος πέους



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 17:05

Το υπερηχογράφημα  πέους είναι μια διαγνωστική εξέταση που στόχο έχει να ελέγξει την κατάσταση των αγγείων και την αιμοδυναμική του πέους. Για να γίνει η εξέταση θα χρειαστεί να προκληθεί στύση με ειδικά φάρμακα που χορηγούνται με μια μικρή ένεση απευθείας στο σηραγγώδες σώμα του πέους. Για  να επιτευχθούν ακριβή διαγνωστικά αποτελέσματα  είναι απαραίτητη η χαλάρωση των μαλακών μυών των σηραγγωδών αρτηριών και του στυτικού ιστού. Η υπερδιέγερση του συμπαθητικού που επιφέρει η διαδικασία μπορεί να εμποδίζει αυτή τη χαλάρωση και να οδηγεί σε ψευδείς διαγνώσεις. Μια νέα μελέτη διερεύνησε τη συμβολή της παράλληλης χρήσης οπτικοακουστικού σεξουαλικού ερεθισμού κατά τη διάρκεια της εξέτασης στην ακρίβεια της διάγνωσης. 

Στη μελέτη συμμετείχαν 40 ετεροφυλόφιλοι άνδρες με μέση ηλικία τα 62 έτη οι οποίοι είχαν στυτική δυσλειτουργία για τουλάχιστον 6 μήνες με μη ικανοποιητική ανταπόκριση σε αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5. Κανείς από τους άνδρες δεν είχε κάνει ενδοσηρραγγώδη ένεση στο παρελθόν. Κάθε άνδρας υποβλήθηκε σε δύο υπερηχογραφήματα  στο ένα εκ των οποίων του δόθηκε 4 λεπτά χρόνος για ερεθισμό με τη βοήθεια πορνογραφικού βίντεο. Κάποιοι άνδρες ξεκίνησαν με την εξέταση που περιλάμβανε το σεξουαλικό ερεθισμό και 7 ημέρες μετά έκαναν την εξέταση χωρίς αυτόν, ενώ κάποιοι άλλοι  ξεκίνησαν με τη συμβατική εξέταση και 7 ημέρες μετά την επανέλαβαν με την προσθήκη του σεξουαλικού ερεθισμού. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η εκτίμηση της μέγιστης διαστολικής ταχύτητας ροής (EDV)  και του δείκτη αντίστασης των αγγείων του πέους(RI) ήταν καλύτερες όταν η εξέταση συνδυαζόταν με οπτικοακουστικό σεξουαλικό ερεθισμό, αλλά δε βρέθηκαν σημαντικές διαφορές ως προς την μέγιστη συστολική ταχύτητα ροής (PSV).

Οι ερευνητές τονίζουν ότι ο οπτικοακουστικός σεξουαλικός ερεθισμός όχι μόνο αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση αλλά και ακριβώς επειδή δημιουργεί μια πιο φυσιολογική συνθήκη ερεθισμού μειώνει το στρες της εξέτασης αυξάνοντας τη δραστηριότητα του παρασυμπαθητικού με αποτέλεσμα την καλύτερη αγγειοδιαστολή και χαλάρωση του στυτικού ιστού. Είναι λοιπόν ένα χρήσιμο εργαλείο για την ακριβέστερη διάγνωση μέσω του υπερηχογραφήματος του πέους. 

www.andrologia.gr 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 17:05



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα