1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ο ιερέας που έβγαλε τα ράσα “σπάει” τη σιωπή του και μιλά για τη… νέα αρχή που θα κάνει


Η απόφασή του να βγάλει τα ράσα μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, ξάφνιασε τους πάντες. Και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως στους κόλπους της εκκλησίας. Όσοι, όμως, τον ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που αγγίζουν τους 300 χιλιάδες followers, μάλλον δεν θα ένιωσαν μεγάλη έκπληξη.

Ο κληρικός Ανδρέας Κονάνος ήταν διαφορετικός. Ο λόγος του σε καθήλωνε κι έμενες να τον ακούς ή να διαβάζεις τις αναρτήσεις του στα social media με μοναδική προσήλωση, θέλοντας να ρουφήξεις κάθε λέξη του. Άλλωστε, ο λόγος του δεν ήταν αυτός που λέμε αυστηρά ιερατικός. Μιλούσε για την αγάπη του Θεού και του Χριστού με τρόπο που άγγιζε την ψυχή σου, που μιλούσε στο συναίσθημά σου.

Ο τότε πατήρ μιλούσε για πολλά θέματα πέρα από εκκλησιαστικά. Για θέματα κοινωνικά, για τους νέους, για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και ήταν κάθε του λέξη μία δόση ανακούφισης σε όσων η ψυχή κουβαλούσε το δικό της μικρό ή μεγάλο βάσανο. Ίσως γι’ αυτό το λόγο με το που ο ίδιος ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ιεροσύνη μετά από 20 χρόνια, πολλοί έσπευσαν να πουν ότι πρόκειται να γίνει… life coach.

Τις επόμενες ημέρες της πρόσφατης παραίτησής του, μαζί με τις αντιδράσεις ακολούθησαν και διάφορα δημοσιεύματα για το κοσμικό πλέον μέλλον του Ανδρέα Κονάνου. Ο ίδιος με ένα βίντεο που ανέβασε στο youtube, εξηγεί γιατί αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κλήρο και ποια πραγματικά είναι τα σχέδια του.

Στη «Νέα αρχή», όπως ο ίδιος λέει, θα συνεχίζει ό,τι έκανε, απλώς με έναν πιο χαλαρό και ελεύθερο τρόπο, μέσα από βίντεο, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ομιλίες ενώ θα συνεχίσει τη συγγραφή.

Επίσης, τόνισε πως «δεν πήρε διαζύγιο από το Θεό», ενώ για εκείνους που εναντιώθηκαν στην απόφασή του και αντέδρασαν χωρίς να σκεφτούν πως ο ίδιος νιώθει, είπε: «Ό,τι και να πω θα παρεξηγηθεί».

«Πριν μιλήσω, έχω θαφτεί πόσα μέτρα κάτω από τη γη», είπε χαρακτηριστικά.

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα στραφεί στο life coaching και δεν πρόκειται να πληρωθεί για να ακούσει κάποιον.

«Δεν καταπάτησα τους όρκους. Δε σημαίνει ότι αρνούμαι τον Χριστό, νιώθω αυτές τις ημέρες τον Χριστό να με αγαπάει παάρα πολύ… Μόνο αυτός καταλαβαίνει αυτά που νιώθω», είπε σε άλλο σημείο.

«Θα είμαι συγγραφέας, όπως ήμουν αυτά τα χρόνια. Θα κάνουμε παρέα σε αυτό το επίπεδο. Θα σου μεταφέρω πώς νιώθω, πώς αισθάνομαι τον Θεό… Δεν θα είναι διαφορετικά. Δεν θα εκφράζω κάποια στημένη άποψη συγκεκριμένου χώρου» δήλωσε ακόμη.

Για να ευχαριστήσει συγκινημένους όλους όσοι του έδειξαν την αγάπη τους τις τελευταίες ημέρες.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα