1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ο άγιος Γεώργιος του ξεκόλλησε το αυτοκίνητο μέσα από τις λάσπες και μετά άκουσε τα ποδοβολητά του αλόγου του!

Ο άγιος Γεώργιος του ξεκόλλησε το αυτοκίνητο μέσα από τις λάσπες και μετά άκουσε τα ποδοβολητά του αλόγου του!

Εικόνα αγίου Γεωργίου Ιεράς Μονής Μαυροβουνίου Τρούλων Λάρνακας της Κύπρου.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Ένα από τα παιδιά που ερχόντουσαν πάντα και μας βοηθούσαν [στην ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου [Μαυροβουνίου στους Τρούλλους Λάρνακας στη Κύπρο] ξεκίνησε ένα απόγευμα, ενώ κτιζόταν η Μονή, να έλθει να προσκυνήσει.

Την ήμερα εκείνη έβρεξε παράκαιρα και το ευλογημένο το παιδί αντί να πάει κανονικά από το δρόμο και να στρίψει με το αυτοκίνητο του, σκέφθηκε για συντομία να στρίψει μέσα από το χωράφι, οπότε το αυτοκίνητο του «εβόλησεν μέσα στα πηλά» [βούλιαξε μέσα στις λάσπες].

Παρά την προσπάθειά του και τις ταχύτητες που άλλαξε, το αυτοκίνητο δεν έβγαινε από τις λάσπες.
Απελπισμένος άνοιξε την πόρτα και κατέβηκε κάτω. Εκεί γύρω δε βρισκόταν κανείς. Σκέφθηκε να επικαλεσθεί εις βοήθειαν τον Άγιο Γεώργιο.

Έκαμε μικρή προσευχή και μόλις μπήκε μέσα, με το πρώτο ξεκίνημα το αυτοκίνητο ξεκόλλησε από «τα πηλά» [λάσπες] και έφθασε στη Μονή.

Εισήλθε στην εκκλησία και γονάτισε ενώπιον της μεγάλης εικόνας του Αγίου για να τον ευχαριστήσει, οπόταν άκουσε έξω ποδοβολητά αλόγου, ωσάν κάποιος καβαλάρης να έτρεχε στην αυλή.

Σηκώνεται και κοιτάζει έξω, δεν υπήρχε κανείς.

Αισθάνθηκε ρίγος και συγκίνηση, συνάμα και φόβο που, παρά την αναξιότητά του, είχε αισθανθεί έντονη την παρουσία του Αγίου.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αρχιμ. Συμεών, “Η Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου”, γ’ έκδοση Κύπρος 2009. Ο Αρχιμανδρίτης, π. Συμεών είναι Ηγούμενος της εν λόγω Ιεράς Μονής.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα