1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Οι 5 κανόνες αδυνατίσματος που πρέπει να ακολουθήσεις


Κατά καιρούς ακούμε διάφορες συμβουλές που βοηθούν το στόχο μας και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο αδυνάτισμα

Αυτή τη φορά όμως αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τους δικούς μου κανόνες, οι οποίοι βασίζονται φυσικά στις γνώσεις και τις πληροφορίες που μου έχουν δώσει οι ειδικοί Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι!

Κανόνας #1: Φάε ένα μικρό γλυκό κάθε μέρα!

Ξεκινάω με αυτόν τον κανόνα γιατί ξέρω ότι οι περισσότερες από εσάς έχετε μια μικρή έως τεράστια αδυναμία στα γλυκά. Πίστεψέ με, αν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και ασκείσαι καθημερινά, 1 μικρή μπάλα παγωτό ή ένα σοκολατάκι δεν θα χαλάσει τη δίαιτά σου. Για να νιώθεις πιο ασφαλής, μπορείς να επιλέξεις παγωτό με στέβια και χωρίς λιπαρά ή μαύρη σοκολάτα… και φυσικά όχι ολόκληρη.

Κανόνας #2: Ένα γεύμα της ημέρας πρέπει να περιέχει μόνο λαχανικά…

… και κυρίως το βραδινό, ώστε να μην φορτώσεις τον οργανισμό σου με πολλές θερμίδες και να έχεις έναν ήρεμο ύπνο. Επιπλέον, αυτή η ρουτίνα θα σε κάνει να αγαπήσεις λίγο περισσότερο τα λαχανικά, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να είναι η βάση της διατροφής μας. Άκου κι ένα tip τώρα! Θες να βγεις για φαγητό το βράδυ, αλλά δεν θες να χαλάσεις τη δίαιτά σου; Απόλαυσε σαν μεσημεριανό μόνο μια σαλάτα, μην παραλείψεις το απογευματινό σου και το βράδυ μπορείς να απολαύσεις άνετα ένα αγαπημένο σου γεύμα.

Κανόνας #3: Έχε παντού μαζί σου μεσημεριανό και σνακ

Και όταν λέω παντού, εννοώ στο γραφείο, στο αμάξι, στον καφέ, στο αεροδρόμιο. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφεύγεις τα φαγητά από έξω και να προετοιμάζεις τα δικά σου τάπερ από την προηγούμενη μέρα. Έτσι θα ξέρεις ακριβώς την ποιότητα των υλικών και σίγουρα θα εξοικονομήσεις χρήματα.

Κανόνας #4: Περιόρισε τους χυμούς και τα αναψυκτικά

Κοίταξε να δεις! Σε γενικές γραμμές μπορείς να πίνεις light αναψυκτικά 3 φορές την εβδομάδα, αλλά καλό θα ήταν να τα αποφεύγεις γιατί μιλάμε για επεξεργασμένα τρόφιμα που φουσκώνουν την περιοχή της κοιλιάς. Επιπλέον, όσον αφορά τους χυμούς, φυσικά και δεν εννοώ αυτούς που στύβεις μόνη σου. Εννοώ τους χυμούς του εμπορίου που είναι γεμάτοι ζάχαρη και συντηρητικά, με τις βιταμίνες να απουσιάζουν πολλές φορές.

Κανόνας #5: Μην νιώθεις ενοχές

Ναι, το ξέρω ότι η λαχταριστή κρέπα που έφαγες εχθές σου προσέφερε ευχαρίστηση και τύψεις ταυτόχρονα, αλλά μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Να ξέρεις ότι ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Όταν δηλαδή είμαστε χαρούμενοι, αυξάνεται η αδρεναλίνη μας (όπως συμβαίνει και με τη γυμναστική) που αυτή με τη σειρά της ωθεί το μεταβολικό μας ρυθμό να κάνει τις διπλάσιες καύσεις. Οπότε την επόμενη φορά που θα φας κάτι “αμαρτωλό” να το χαρείς γιατί σίγουρα θα τις κάψεις τις θερμίδες.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα