1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Οι πολλαπλοί οργασμοί και ποιες τεχνικές βοηθούν στην επίτευξη τους; 



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, 15:08

Οι πολλαπλοί οργασμοί συμβαίνουν όταν μία γυναίκα μετά από έναν οργασμό βιώνει ένα πολύ σύντομο διάστημα μικρότερης έντασης ερεθισμού και πολύ γρήγορα έχει ακόμα έναν οργασμό. Στην ουσία πρόκειται για την εμπειρία πολλών ξεχωριστών οργασμών σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη τεχνική που λειτουργεί για όλους. Αν και εμπειρικά και ανεκδοτολογικά δεδομένα υποστηρίζουν διάφορες στρατηγικές, η πιο επιτυχημένη τεχνική για την επίτευξη πολλαπλών οργασμών είναι η καλή επικοινωνία των δύο συντρόφων. Είναι σημαντικό δηλαδή να ενημερώνει ο ένας τον άλλο για το τι είναι ερεθιστικό, τι προσφέρει ευχαρίστηση και πόσο κοντά είναι κανείς στην κορύφωση. Κάποιες επιπλέον χρήσιμες στρατηγικές είναι:

– Η επικέντρωση στον κλειτοριδικό ερεθισμό: Σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα,  οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται τον κλειτοριδικό ερεθισμό για να φτάσουν σε οργασμό.  

– Η καθυστέρηση της κορύφωσης και η χρονική παράταση της σεξουαλικής εμπειρίας. Μια μελέτη του 2016 δείχνει ότι το σεξ που διαρκεί πάνω από 15 λεπτά αυξάνει την πιθανότητα πολλαπλών οργασμών. 

– Η ενσωμάτωση διαφορετικών τύπων σεξουαλικού ερεθισμού  καθώς η συνουσία δεν είναι ο μοναδικός τρόπος σεξουαλικής απόλαυσης και κορύφωσης.  

– Ο αυνανισμός: Πολλές γυναίκες μαθαίνουν πώς να έχουν πολλαπλούς οργασμούς μέσω του αυνανισμού. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2018 οι περισσότερες γυναίκες έρχονται σε οργασμό πιο γρήγορα όταν αυνανίζονται. 

– Η επιβράδυνση ή αλλαγή του ερεθισμού έτσι ώστε να αυξηθεί η διάρκεια του οργασμού.

– Η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών: Μια μελέτη έδειξε ότι οι μισές από τις γυναίκες που χρησιμοποιούν σεξουαλικά παιχνίδια έχουν πολλαπλούς οργασμούς. 

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική όπως και κάθε σεξουαλική επαφή. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να προβλεφθεί ή να ελεγχθεί ο αριθμός των οργασμών μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής εμπειρίας. Η καλή επικοινωνία με το σύντροφο και ο πειραματισμός μπορούν σε κάθε περίπτωση να ενισχύσουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Πηγή: andrologia.gr 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, 22:30



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα