1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Οι νέοι του 21ου αιώνα κάνουν πολύ λιγότερο σεξ



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 20:41

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης η σεξουαλική δραστηριότητα των νεαρών αμερικανών ανδρών έχει μειωθεί δραματικά από το 2000 και μετά, με το 1/3 σχεδόν να αναφέρει μηδενική σεξουαλική δραστηριότητα με σύντροφο μέσα στο περασμένο έτος. Το κενό αυτό φαίνεται πως έρχονται να καλύψουν  τα social media και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.  

Αυτή η τάση φαίνεται να ανησυχεί τους ειδικούς καθώς οι σεξουαλικές σχέσεις είναι σημαντικές για την υγεία και την ευημερία. Η ερεύνα βρήκε ότι από το 2000 έως το 2018 σχεδόν ένας στους τρεις νέους αμερικανούς ηλικίας 18-24 δεν είχε σεξουαλική δραστηριότητα μέσα στο περασμένο έτος. Για το ίδιο διάστημα μάλιστα μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open  βρήκε υψηλά ποσοστά σεξουαλικής αποχής σε άνδρες και γυναίκες 25-34 ετών.  

Πιθανοί λόγοι μπορεί να είναι το στρες από τις αυξημένες απαιτήσεις της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης ή της επαγγελματικής ζωής  και των προσωπικών σχέσεων σε συνδυασμό με την κυριαρχία διαφόρων επιλογών για να περνά κανείς μόνος του τις ελεύθερες ώρες του. Τα social media,  τα ηλεκτρονικά παιχνίδια  και η συνεχής παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών  μειώνουν  το κίνητρο και την ευκαιρία για σεξουαλική επαφή. 

Τα ερευνητικά ευρήματα ωστόσο δεν έδειξαν μεγάλες διαφορές στη σεξουαλική δραστηριότητα των άγαμων γυναικών καθώς και των ομοφυλόφιλων ανδρών. Οι νεαροί άνδρες, από την άλλη, που ήταν άνεργοι ή είχαν χαμηλό εισόδημα ήταν πιο πιθανό να μην είναι σεξουαλικά ενεργοί σε σύγκριση με τους άνδρες και τις γυναίκες που ήταν σπουδαστές.  

Με δεδομένη την προτίμηση των γυναικών στους άνδρες  με υψηλότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο και τον μεγαλύτερο αριθμό  των γυναικών που έχουν αποφοιτήσει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με τους άνδρες,  μπορεί να γίνει κατανοητό γιατί αρκετοί νέοι άνδρες δυσκολεύονται να αποκτήσουν σχέσεις με γυναίκες συντρόφους.

Τα ευρήματα αυτά της έρευνας έχουν ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα χρονική συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού τόσο εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των ανέργων που επέφερε όσο και εξαιτίας της μη τήρησης των απαραιτήτων αποστάσεων. Οι συνέπειες της πανδημίας στις σεξουαλικές σχέσεις είναι σίγουρα  ζήτημα που χρήζει διερεύνησης.  

www.andrologia.gr 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 20:41



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα