1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Οι μόνοι τρόποι να μείνετε φίλοι μετά τον χωρισμό


Μετά από έναν χωρισμό, η πρώτη μας παρόρμηση μπορεί να είναι να κάψουμε φωτογραφίες, να σπάσουμε ποτήρια, να στείλουμε μηνύματα γεμάτα βιτριόλι. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Αυτό που δεν θεωρείται τόσο φυσιολογικό – αλλά κατά βάθος πολλοί θέλουν να πετύχουν – είναι να παραμείνουμε φίλοι μετά τον χωρισμό.

Και δεν είναι αδύνατο. Δεν είναι και εύκολο, προφανώς, αλλά δεν είναι αδύνατο. Υπάρχουν ορισμένες παράμετροι, όμως, που μπορούν να επηρεάσουν την μετάπειτα σχέση σας. Και θα τις αναλύσουμε αμέσως.

Η σχέση πρέπει να έληξε ψύχραιμα
Το αποφασίσατε μαζί, ή έστω πέρασε λίγος καιρός και υπάρχει πλέον πλήρης κατανόηση και από τις δύο πλευρές όσον αφορά το γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει αυτή η σχέση. Παίρνετε, όμως, τα καλά κομμάτια, αυτά που σας έφεραν κοντά ως ανθρώπους, και δεν τα ξεχνάτε, ούτε τα διαγράφετε. Καταλαβαίνετε ότι εφόσον δεν μπορείτε να είστε ερωτικοί σύντροφοι πλέον, υπάρχει ακόμα τρόπος να υπάρχετε ο ένας στην ζωή του άλλου χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα.

Η σχέση σας ήταν καλή, και δεν υπήρχαν προβλήματα συμπεριφοράς
Αυτό ίσως να είναι και το πιο βασικό. Επειδή γιατί να θες να μείνετε φίλοι με έναν παλιό σύντροφο αν δεν φερόσασταν καλά ο ένας στον άλλο; Σε γενικές γραμμές, αν η σχέση σας δεν ήταν και ό,τι καλύτερο από την άποψη της συμπεριφοράς, δεν θα μπορέσετε να μείνετε φίλοι, όσες αλλαγές κι αν συμβούν στην προσωπικότητα και των δυο σας. Η πίκρα από τις κακές εμπειρίες της σχέσης μάλλον θα ρίχνει την σκιά της και θα καλύπτει την αισιοδοξία για το πλατωνικό σας μέλλον.

Το θέλετε και οι δύο
Έχετε αποφασίσει και οι δύο ότι θέλετε να έχετε επαφή ο ένας με τον άλλον, και ότι θέλετε να μοιράζεστε ακόμα τις ζωές σας, άσχετα που δεν συμβαίνει αυτό στο πλαίσιο μιας ερωτικής σχέσης. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή αγαπιέστε αληθινά, επειδή εκτιμάτε ο ένας τον άλλο ή επειδή ήσασταν φίλοι και από πριν και δεν θέλετε να αφήσετε μια αποτυχημένη σχέση να καταστρέψει την μεγαλύτερη σχέση που έχετε χτίσει μέσα στον χρόνο. Και, με καλή επικοινωνία, όλα γίνονται.

Είστε ειλικρινείς για αυτό που θέλετε
Και αυτό που θέλετε είναι μια απλή φιλία. Όχι ένας τρόπος να έρθετε ξανά κοντά και να δείτε αν αυτή η σχέση μπορεί να ξαναδουλέψει. Αυτό είναι απώτερος σκοπός, και οι απώτεροι σκοποί δεν είναι πολύ τίμιο πράγμα όταν προσπαθείς να είσαι φίλος με κάποιον. Άσε που δεν θα μπορέσετε με τίποτα να προχωρήσετε στην ζωή σας αν κάποιος “φίλος” σας στραβοκοιτάει από την γωνία κάθε φορά που έχετε μια νέα εξέλιξη στα ερωτικά σας.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα