1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Οι κίνδυνοι που κρύβονται σε σεντόνια και πετσέτες! Κάθε πότε πρέπει να τα πλένουμε

Μην μένετε ήσυχοι μόνο όταν φοράτε καθαρά ρούχα, καθώς έρευνες αποκαλύπτουν τους κινδύνους που κρύβονται σε σεντόνια και πετσέτες.

Αν δεν θέλετε το κρεβάτι σας να γίνει ένας βοτανικός κήπος για βακτηρίδια και μύκητες, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Philip Tierno, τονίζει πως τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το κρεβάτι σας είναι ακίνητη περιουσία για τους μύκητες και τα βακτήρια που μπορούν να περάσουν από το σώμα σας μέσω του ιδρώτα.

Το μαξιλάρι σας φιλοξενεί 16 είδη μυκήτων!

Τα 98 λίτρα ιδρώτα που αφήνουμε κάθε χρόνο στο κρεβάτι, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος καλλιέργειας μυκήτων ανάμεσα στα σεντόνια είτε σας αρέσει είτε όχι. Τα κρεβάτια μπορούν επίσης να… φιλοξενούν μικροοργανισμούς που προέρχονται από τη γύρη, το χώμα, τα χνούδια, τα σκουπίδια και τα κόπρανα. Μόνο το μαξιλάρι σας μπορεί να φιλοξενήσει 16 είδη μυκήτων!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα