1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Οι επιστήμονες αναφέρουν για ποιο λόγο «κυνηγάμε» τον ίδιο τύπο αντρών


Mια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology αποκάλυψε για ποιο λόγο επιστρέφουμε ξανά και ξανά στον ίδιο τύπο άντρα σε κάθε μας σχέση. Στην έρευνα συμμετείχαν 1000 ζευγάρια που είτε ήταν σε σχέση ή είχαν χωρίσει.

Οι επιστήμονες που έκαναν τη συγκεκριμένη έρευνα αποκάλυψαν πως οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να δημιουργούν σχέσεις με ανθρώπους που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, παρόμοια επίπεδα εξυπνάδας και παρόμοιο επίπεδο γνώσεων και θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα: «Οι πρώην ενός ανθρώπου τείνουν να έχουν πολλά κοινά στην εκπαίδευση, στην εξυπνάδα αλλά αυτές οι ομοιότητες έχουν να κάνουν και με την εκπαίδευση που έχει λάβει ο κάθε άνθρωπος».

Όταν λοιπόν θα έρθει η ώρα να κάνεις την ενδοσκόπησή σου σκέψου με προσοχή ποιος τύπος ανθρώπου θα ήταν αυτός που θα ήθελες να να έχεις στο πλευρό σου. Σκέψου ποια χαρακτηριστικά θα ήθελες να έχει ο σύντροφός σου και προσπάθησε να επικεντρωθείς σε αυτά κάθε φορά που γνωρίζεις έναν νέο άνθρωπο.

Για να καταφέρεις να ξεφύγεις από τον φαύλο κύκλο κακών συντρόφων θα πρέπει σε κάθε νέα γνωριμία να μην αφήνεις την καρδιά σου να επηρεάζεται από αυτά που νιώθεις και να είσαι λίγο πιο αντικειμενική σχετικά με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

Κάτι που θα σε βοηθήσει να διευρύνεις τους ορίζοντές σου είναι να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι, να κάνεις ένα νέο μεταπτυχιακό, και να εξελίξεις τις γνώσεις σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέα άτομα που θα συμβαδίζουν πλέον με τα νέα σου ενδιαφέροντα. Κάνε υπομονή, οραματίσου τον νέο σου σύντροφο ξανά και ξανά και σύντομα κάτι πολύ καλό θα σου χτυπήσει την πόρτα της καρδιάς σου!

Διαβάστε ακόμα: Τι μας ενισχύει και τι αποδυναμώνει την αυτοπεποίθησή μας!

9 αποφθέγματα αγάπης που δίνουν απαντήσεις σε πολλά προβλήματα σχέσεων

Σεξ μετά από καυγά; Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα;




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα