1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Οδηγός διασκέδασης για τα παιδιά στο σπίτι τις κρύες μέρες του χειμώνα


Τα απογεύματα του χειμώνα είναι μια πρόκληση για πολλούς γονείς καθώς το να παίξουν τα παιδιά τους σε ανοιχτούς χώρους είναι τις περισσότερες φορές αδύνατο λόγω καιρού.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, δείτε μερικές ιδέες για να περάσουν τα απογεύματα με τα μικρά παιδιά σας πιο ευχάριστα αλλά και εκπαιδευτικά, ώστε στο τέλος της μέρας να νιώσετε ότι περάσατε όσο το δυνατόν καλύτερα τον πολύτιμο χρόνο μαζί τους.

1. Κάντε μια DIY κατασκευή με εκπαιδευτικό περιεχόμενο

 

Τα παιδιά λατρεύουν τις κατασκευές, ειδικά όταν γύρω από αυτές μπορούν να ξετυλίξουν τη φαντασία τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Αφιερώστε ένα απόγευμα για να γνωρίσετε τον κόσμο των αεροπλάνων. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι μερικά μανταλάκια, γλωσσοπίεστρα και μπογιές. Φτιάξτε πολύχρωμα αεροπλάνα, όπως στη φωτογραφία, και μιλήστε στα παιδιά σας για τα αεροπλάνα και την ιστορία τους αφήνοντάς τα να σας μιλήσουν για ένα φανταστικό ταξίδι που θέλουν να κάνουν.

2. Διαβάστε βιβλία που προάγουν αξίες

Η ανάγνωση βιβλίων μαζί με τα παιδιά σας είναι πάντα μια καλή επιλογή ακόμα και αν αυτά δεν έχουν αρχίσει να μιλάνε καθαρά, καθώς με αυτό τον τρόπο ενισχύεται το λεξιλόγιό τους.

3. Κάντε μια απλή συνταγή μαζί με τα παιδιά

Το να αφήνετε τα παιδιά σας να σας βοηθούν στην προετοιμασία των φαγητών είναι όχι μόνο βοηθητικό αλλά και διασκεδαστικό. Αφιερώστε ένα απόγευμα για να κάνετε μια απλή συνταγή έχοντάς τα ως βοηθούς. Τα σπιτικά κουλουράκια είναι μια καλή και εύκολη επιλογή. Θα χρειαστείτε 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 1 ποτήρι σπορέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, περίπου 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφήστε τα παιδιά σας να φτιάξουν διάφορα σχέδια, ενώ, αν είναι πιο μικρά σε ηλικία, αυτός είναι ένας τρόπος να μάθετε παρέα τα διάφορα σχέδια όπως τετράγωνο, κύκλος και αστεράκι!

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα