1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tουρκια

Ν. Δένδιας: Το διακύβευμα της Ανατ. Μεσογείου αφορά ολόκληρη την ΕΕ – Χ. Μάας: Διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου

Η εμμονή στην παραβατικότητα δεν οδηγεί στη δημιουργία Δικαίου, το διακύβευμα της Ανατολικής Μεσογείου αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας. Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζήτησε να σταματήσει άμεσα κάθε προκλητικότητα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε αναφερόμενος στην Τουρκία ότι «αντί για κινήσεις αποκλιμάκωσης βλέπουμε νέες προκλήσεις» ενώ σημείωσε ότι αυτές οι συμπεριφορές και οι κινήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή και συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Επίσης ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο χρειάζεται ρωμαλέα υπεράσπιση απέναντι στις δυνάμεις οπισθοδρόμησης.

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στο επικείμενο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών ενώ αναφερόμενος στην προοπτική διαλόγου με τη γείτονα χώρα υπογράμμισε: «Πολλοί μας συνιστούν διάλογο. Όμως διάλογος δεν υφίσταται υπό το καθεστώς των απειλών».

Ο Χάικο Μάας ζήτησε να σταματήσει άμεσα κάθε προκλητικότητα και συμπλήρωσε ότι η παραμικρή σπίθα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να προκαλέσει καταστροφή.

Όπως τόνισε, η Γερμανία θα υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη διαδικασία διαλόγου πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, και επεσήμανε πως στόχος όλων μας η εξεύρεση λύσης στα πλαίσια της καλής γειτονίας.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα