1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Νοστιμότατες πέννες στο φούρνο με μανιτάρια portobello και τυρί

Τα αγαπάτε, σας αρέσουν και τα έχετε πάντα στην κουζίνα σας. Τα μανιτάρια είναι “in” για πολλούς λόγους! Η γεύση τους είναι ένας από αυτούς, αλλά τα οφέλη για τον οργανισμό μας είναι όλοι οι υπόλοιποι!

Γιατί, λοιπόν, τα μανιτάρια θεωρούνται υπερ-τροφή; περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Επίσης, έχουν τις ίδιες πρωτεΐνες με το κρέας (υψηλής βιολογικής αξίας), χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό, επομένως θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους. Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες (13 θερμίδες ανά 100 γραμμ.). Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι.

Εμείς σας προτείνουμε μία ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή. Πέννες με μανιτάρια!

Υλικά:

1 συσκευασία μακαρόνια πέννες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

230 γρ. μανιτάρια portobello

1/2 της κούπας μαργαρίνη

1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένος βασιλικός

2 κούπες γάλα

2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα

1 σπανάκι

1/4 της κούπας σως σόγιας

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στου 180ο και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί. Σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και μαγειρέψτε τα μακρόνια. Κάψτε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα μανιτάρια για ένα περίπου λεπτό. Αφήστε τα στην άκρη. Ανακατέψτε το αλεύρι, το σκόρδο και το βασιλικό. Προσθέστε σταδιακά το γάλα μέχρι το μείγμα να σφίξει και το μια κούπα τυρί μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα μακαρόνια, τα μανιτάρια, τη σως σόγιας και το μείγμα του αλευριού καλά. Τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για περίπου 20 λεπτά, αφού έχετε καλύψει το ταψί σας με το υπόλοιπο τυρί.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα