1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Να τι μπορείτε να κάνετε με το στενό και μικρό σας χολ!


Σας στενεύει το χολ σας; Αφού δεν μπορείτε να το αλλάξετε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να δουλέψει για εσάς.

Συγκεντρώστε τα βλέμματα στο ταβάνι Αν το ταβάνι σας είναι ψηλό τότε βάλτε έναν μικρό ή μεγάλο πολυέλαιο στο χoλ σας. Αν, από την άλλη μεριά, το χολ σας είναι χαμηλοτάβανο τότε μπορείτε να βάλετε κάτι πιο μικρό αλλά εντυπωσιακό όπως είναι τα φωτάκια δεξιά και αριστερά του ταβανιού που φωτίζοντας θα δίνουν έμφαση στους τοίχους που βρίσκονται στις δύο μεριές του χολ. Ο λόγος είναι γιατί θα θέλετε να τραβήξετε την προσοχή από το μέγεθος του χώρου και να την στρέψετε στο ταβάνι.

Συγκεντρώστε τα βλέμματα στους τοίχους Αν σας αρέσουν οι ρίγες τότε θα μπορούσατε να κάνετε ριγέ τους τοίχους του χολ σας και να το μετατρέψετε αμέσως σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο. Διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο σχέδιο ή κάποιο άλλο χρώμα για να του δώσετε στιλ. Πάντως μην το αφήσετε μονόχρωμο.

 

Μπορεί το συγκεκριμένο χολ να μην είναι μικρό αλλά είναι αρκετά στενό. Δίνοντας έμφαση στους τοίχους κατά κάποιο τρόπο η στενότητά του ξεχνιέται.
Μπορεί το συγκεκριμένο χολ να μην είναι μικρό αλλά είναι αρκετά στενό. Δίνοντας έμφαση στους τοίχους κατά κάποιο τρόπο η στενότητά του ξεχνιέται.

Αν στο σπίτι σας υπάρχουν και άλλοι μικροί χώροι δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για να τους διακοσμήσετε σωστά.

Δημιουργήστε έναν όμορφο τοίχο με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες Στον έναν από τους δύο τοίχους μπορείτε να βάλετε μερικές ιδιαίτερες οικογενειακές φωτογραφίες. Για παράδειγμα, βάλτε τα παιδιά σας να κάνουν διάφορες γκριμάτσες και τραβήξτε τα φωτογραφίες. Βάλτε αυτές τις φωτογραφίες στον τοίχο του χολ. Μετά κάντε το ίδιο και με τον εαυτό σας. Έτσι, όποιος περνάει από το χολ θα εντυπωσιάζεται από τις αστείες φωτογραφίες σας και θα μπαίνει με όμορφη διάθεση στο υπόλοιπο σπίτι σας. Επίσης, μπορείτε να βάλετε έναν μεγάλο καθρέφτη στον έναν τοίχο για να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος ο χώρος σας.

Αφήστε τα βλέμματα να πέφτουν στις πολλές φωτογραφίες που έχετε βάλει σε έναν από τους τοίχους του χολ.

Βάλτε ένα όμορφο χαλάκι Ένα μακρόστενο ριγέ χαλί που θα καλύπτει όλο το πάτωμα του χολ είναι μια όμορφη ιδέα για να ομορφύνετε και να αγαπήσετε το τόσο δα μικρό χολάκι σας. Διαφορετικά επιλέξτε ένα χαλί σε κάποιο έντονο χρώμα (μπορντό, μπλε, κόκκινο) για να κάνετε λίγο πιο ροκ τον χώρο σας.

Πείτε “όχι” σε κάτι τέτοιο! Μην το παρακάνετε παραφορτώνοντας το μικρό σας χολ.

Μεγαλώστε τον χώρο με έναν καθρέφτη Βάζοντας έναν καθρέφτη σε έναν από τους απέναντι τοίχους του χολ σας μπορείτε να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο. Άλλωστε ένας καθρέφτης είναι απαραίτητος στην είσοδο του σπιτιού σας έτσι ώστε να ρίχνετε μια τελευταία ματιά πριν βγείτε από το σπίτι

Ένας στιλάτος καθρέφτης ίσως είναι και το μόνο που χρειάζεστε.

Ομορφύνετέ το με μια ταπετσαρία Δεν χρειάζεται να βάλετε ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους του χολ σας. Διαλέξτε έναν από αυτούς και τοποθετήστε μια όμορφη ταπετσαρία που θα κερδίζει τις εντυπώσεις. Προτιμήστε κάτι απλό και όμορφο και όχι κάτι υπερβολικό που θα βαρεθείτε σύντομα να βλέπετε. Αν, μάλιστα, το χολ βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού καλό είναι να μην το παρακάνετε μιας και αυτός ο χώρος θα είναι ο πρώτος και ο τελευταίος που θα βλέπετε κάθε μέρα.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα