1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Να σπάσουμε το φράγμα του 1 εκατ. δολ. για την αρωγή των πυρόπληκτων αδελφών μας


Περισσότερα από 750.000 δολάρια έχουν ήδη συγκεντρωθεί από το Ταμείο Αρωγής της πατρίδας μας, που συνέστησε με πρωτοβουλία του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, για την υποστήριξη και την ενίσχυση των δοκιμαζόμενων πυρόπληκτων της χώρας μας, μεταξύ αυτών και πολλών επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.

Από αυτό το ποσό, περισσότερα από 300.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί, είτε από ατομικές δωρεές, είτε από δωρεές των ενοριών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, 200.000 δολάρια από την Ηγεσία των 100, 50.000 δολάρια από το Τάγμα του Αποστόλου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και 200.000 δολάρια από τα διαθέσιμα κεφάλαια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Σε δηλώσεις του, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους πιστούς που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του, ενώ τους κάλεσε εκ νέου να συνεχίσουν να προσφέρουν, ώστε σύντομα το κεφάλαιο του Ταμείου Αρωγής να ξεπεράσει το 1 εκατ. δολάρια.

«Αυτές οι τελευταίες εβδομάδες -σημείωσε- ήταν γεμάτες θλίψη και πόνο, καθώς οι πυρκαγιές κατέστρεφαν την αγαπημένη μας πατρίδα».

Όπως τονίζεται σε ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αρχίζει άμεσα, με τη βοήθεια του Οργανισμού IOCC, η καταγραφή και η ιεράρχηση των αναγκών των πυρόπληκτων, από κλιμάκιο ειδικών που βρίσκεται ήδη στην Αττική και στην Εύβοια, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη διοχέτευση της όλης βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα