1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Να γιατί ξαναπαίρνουμε τα κιλά που έχουμε χάσει


Όπως θα σας πουν σχεδόν όλοι όσοι έχουν προσπαθήσει να χάσουν βάρος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, το δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας ξεκινά αφού απαλλαγείς από τα περιττά κιλά: Τις περισσότερες φορές, θα τα ξαναπάρεις, και μάλιστα πακέτο με μερικά ακόμα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism, γιατί ο οργανισμός μας δεν συμμερίζεται την επιθυμία μας για αδύνατο σώμα, και προσπαθεί να ανακτήσει τα κιλά που του «στερήσαμε».

Η έρευνα υποστηρίζει ότι τα άτομα που έχουν χάσει σημαντικό αριθμό κιλών πεινάνε περισσότερο και έχουν μεγάλη επιθυμία για φαγητό, τουλάχιστον για έναν χρόνο μετά την απώλεια βάρους. Και ακόμα και όταν οι ορμόνες έχουν δώσει στον εγκέφαλο το αίσθημα του κορεσμού μετά το γεύμα, τα άτομα αυτά δεν αισθάνονται πληρότητα.

Τα συμπεράσματα αυτά έρχονται να ενισχύσουν την θεωρία ότι το σώμα όταν χάνει βάρος προσπαθεί να το ανακτήσει εξοικονομώντας θερμιδογόνες κινήσεις και προάγοντας την κατανάλωση τροφής –πείθοντάς σε, δηλαδή, ότι πεινάς, ακόμα και όταν δεν πεινάς.

Οι νορβηγοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι μηχανισμοί αυτοί εξελίχθηκαν για να προστατεύσουν τους ανθρώπους σε περιόδους πείνας. Αλλά στις κοινωνίες που τα πλούσια σε θερμίδες φαγητά δεν είναι ποτέ σε ανεπάρκεια, οι προαναφερόμενες προσαρμογές τελικά θέτουν εμπόδια σε όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Πηγή: In.gr 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα