1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Νέος Μητροπολίτης Κιλκισίου ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου


Νέος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου εξελέγη πριν από λίγη ώρα στην Ιερά Μονή Πεντέλης ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου.

Το Σώμα της Ιεραρχίας μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αντωνίου νέο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου με 58 ψήφους, έναντι του Αρχιμανδρίτη Ιωαννικίου Κουλιανόπουλου και του Αρχιμανδρίτη Δωρόθεου Πάπαρη, σύμφωνα με το skai.gr.

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης διακονούσε ως κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ήταν Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, ήταν Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ενώ φέτος είχε το ευθυνοφόρο έργο, το οποίο του ανέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, της προετοιμασίας και υλοποίησης των διαφόρων επετειακών εκδηλώσεων και ομιλιών ανά την ελληνική Επικράτεια, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα