1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tουρκια

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά

Την ώρα που στη Βουλή αναμένεται το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί του άρθρου 2 της συμφωνίας καθορισμού ΑΟΖ με την Αίγυπτο, η αξιωματική αντιπολίτευση με νέα ανακοίνωση επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Τουρκίας και εγκαλεί τον πρωθυπουργό για καθυστέρηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Από τις 11.12.2019 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε αναδείξει την αδράνεια της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «είτε θα υπάρξει η πολιτική των ευρωπαϊκών κυρώσεων τώρα, είτε η πολιτική των ελληνικών φρεγατών ύστερα, όταν θα είναι πια αργά» αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία και καταλήγει: «Αντί για μεγαλοστομίες εσωτερικής κατανάλωσης για δήθεν «κυρώσεις που θα δαγκώνουν», περιμένουμε από την κυβέρνηση απτά αποτελέσματα: Σαφείς ισχυρές κυρώσεις στο τραπέζι και την Ελλάδα πρωταγωνίστρια – όχι απούσα – στον ευρωτουρκικό διάλογο».

Για διγλωσσία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση με αφορμή και το βίντεο της Κουμουνδούρου με τίτλο:»Φετινή ΝΔ vs περσινής».

Το βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμπεριέχει αποσπάσματα από τη ανακοίνωση χθες στη Βουλή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα δυτικά της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια. Υπάρχουν επίσης οι δηλώσεις από την κριτική που είχε ασκηθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη της ΝΔ -αξιωματικής αντιπολίτευσης- εκείνη την περίοδο, όταν κατά την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από το ΥΠΕΞ είχε προαναγγελθεί ότι θα ασκείτο το δικαίωμα για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, στα δυτικά. Παρατίθενται δηλώσεις από τους κ. Κουμουτσάκο, Γεωργιάδη, Πλεύρη, Κικίλια, Συρίγο, που καλούσαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρήσει η τότε κυβέρνηση σε αυτή την κίνηση, ότι θα ήταν λάθος μήνυμα και ότι θα ενίσχυε τη ρητορική της άλλης πλευράς του Αιγαίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σηκώνει σημαία ευκαιρίας στην εξωτερική πολιτική, άλλη ως κυβέρνηση, άλλη ως αντιπολίτευση.

Πηγή:ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη, Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα