1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Νέα ανέργων 7/9/2021 : ΟΑΕΔ προγράμματα και επιδόματα – Προσλήψεις ΑΣΕΠ

νέα-ανέργων-7-9-2021-οαεδ-προγράμματα-και-επ

Νέα ανέργων 7/9/2021 : ΟΑΕΔ προγράμματα και επιδόματα – Προσλήψεις ΑΣΕΠ – Τελευταία νέα.

Ειδήσεις: Τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτό το διάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Πρόκειται για το πρόγραμμα Προεργασίας για 400 ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών στην Περιφέρεια Ηπείρου, το πρόγραμμα απασχόλησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών και το πρόγραμμα 4.700 θέσεων εργασίας μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους 30 ετών και άνω. Αφορά πέντε περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα: τις Περιφέρειες Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτ. Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ταυτότητες των προγραμμάτων

Πρόγραμμα Προεργασίας για 400 ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία 400 εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, ηλικίας 18-30 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα,για χρονικό διάστημα 7 μηνών, ενόψει της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: α) ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και σε β) επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) όπως ισχύει, και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, εφεξής «πάροχοι», στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, εφεξής «πάροχοι» που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι πάροχοι ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν εντάσσονται στο ανωτέρω πρόγραμμα ως εξής:

  • πάροχοι με προσωπικό έως 3 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για ένα ωφελούμενο
  • πάροχοι με προσωπικό 4-9 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για δύο ωφελούμενους
  • πάροχοι με προσωπικό 10-19 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για τρεις ωφελούμενους
  • πάροχοι με προσωπικό 20-30 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για πέντε ωφελούμενου
  • πάροχοι με προσωπικό 31-50 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για οκτώ ωφελούμενους
  • πάροχοι με προσωπικό άνω των 50 ατόμων μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για αριθμό ωφελουμένων που αντιστοιχεί στο 20% του συνολικού απασχολούμενου προσωπικού κατά την αίτηση, και έως 20 ωφελούμενους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης / παρόχου στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ (ημερολογιακά). svg%3E

Πρόγραμμα απασχόλησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών

Σκοπός είναι η δημιουργία 8.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Δικαιούχοι είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΆΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.oaed.gr svg%3E

4.700 θέσεις εργασίας μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους 30 ετών και άνω

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για 4.700 θέσεις εργασίας μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους 30 ετών και άνω. Αφορά πέντε περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα: τις Περιφέρειες Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτ. Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  • 473,50 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
  • 568,20 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 615,55 € για τους μακροχρόνια ανέργους
  • 710,25 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis .

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Είσαι άνεργος ; Δες τι δικαιούσαι από επιδόματα και προγράμματα ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – 1.600 θέσεις σε δήμους.

Το ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται στην τελική ευθεία για την έκδοση μία μεγάλη προκήρυξης, η οποία θα αφορά σχεδόν 1.600 μόνιμες προλήψεις σε δήμους.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafima.gr

Σύμφωνα με το imerisia.gr, η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και αναμένεται να αναρτηθεί στα μέσα του φθινοπώρου. Όπως αναφέρει η «Ημερησία» πηγές του ΑΣΕΠ προσδιόριζαν την αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στον Οκτώβριο.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος η προκήρυξη θα εκδοθεί είτε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα  και οι αιτήσεις από τους δικαιούχους – ενδιαφερόμενους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΑΣΕΠ κινείται στην επεξεργασία των τελευταίων λεπτομερειών της προκήρυξης.


Ειδικότητες

Σε αυτή την κατεύθυνση οι ειδικότητες μεταξύ άλλων θα αφορούν: ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών,ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος), ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος), ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος), ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος), ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός), ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων, ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Έργων / Έργων Υποδομής), ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).

H προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις, μεταξύ άλλων, στους δήμους και τις Περιφέρειες:  Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς.

Πληρωμή συντάξεων Οκτωβρίου 2021 ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ – Α21 ΟΠΕΚΑ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ : Φθινοπωρινά αναδρομικά για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΕΦΚΑ ειδοποιητήρια

Πώς θα λάβω το επίδομα παιδιού Α21 ΟΠΕΚΑ – Αίτηση , Προσλήψεις ΟΑΕΔ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα