1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Το σεξ μετά από έμφραγμα κάνει καλό στην υγεία


Μια νέα έρευνα ισραηλινών επιστημόνων αποκάλυψε πως το σεξ μετά από έμφραγμα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα επιβίωσης. Σύμφωνα με επιστήμονες το σεξ θεωρείται ένα είδος σωματικής άσκησης καθώς αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και βελτιώνει την αρτηριακή πίεση.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αν το σεξ γίνεται τακτικά μπορεί να μειώσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και να προστατέψει την καρδιά σας, σε βάθος χρόνου.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Καθηγητής Γιαρίβ Γκέρμπερ του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ο οποίος μαζί με την ομάδα του δημοσίευσαν τα ευρήματα της νέας αυτής έρευνας στο περιοδικό καρδιολογίας «European Journal of Preventive Cardiology» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Η έρευνα έγινε σε 495 ασθενείς που είχαν πάθει έμφραγμα πριν από τα 53 τους χρόνια. Η ομάδα των επιστημόνων χώρισε τους ασθενείς σε 2 ομάδες. Η μια ομάδα αποτελούνταν από άτομα που δεν έκαναν σεξ πλέον και μια ομάδα με ασθενείς που ήταν ενεργοί σεξουαλικά.

Η έρευνα απέδειξε πως σε βάθος 22 ετών  οι 211 ασθενείς πέθαναν. Αυτοί οι ασθενείς που ήταν ενεργοί στο σεξ είχαν κατά μέσο όρο 35% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν σε σχέση με όλους αυτούς που είχαν σταματήσεις να είναι σεξουαλικά ενεργοί.

Ο Καθηγητής Γιαρίβ Γκέρμπερ του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ δήλωσε για αυτά τα ευρήματα της έρευνας: «αυτά τα ευρήματα πρέπει να μειώσουν τις ανησυχίες των ασθενών όσον αφορά την επιστροφή τους στο συνηθισμένο επίπεδο σεξουαλικής δραστηριότητας μετά από ένα έμφραγμα».  

Στην έρευνα συμμετείχαν κυρίως άντρες κάτι που υποδηλώνει πως δεν είναι γνωστό αν ισχύουν τα ίδια αποτελέσματα και στον γυναικείο πληθυσμό. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι έρευνες στο συγκεκριμένο τομέα θα συνεχιστούν και άλλο ώστε να βγουν ακόμα περισσότερα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα: Θέλεις να κάνεις περισσότερο σεξ με τον σύντροφό σου; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Τα 20 σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις πως η σχέση σου έχει τελειώσει!

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε έρωτα; Νέα έρευνα αποκαλύπτει!




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα