1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Μύθοι σχετικά με τη γυναικεία απιστία



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 15:36

Πολλά είναι τα στερεότυπα αναφορικά με τη γυναίκεια απιστία, όπως είναι για παράδειγμα αυτό που θέλει τις γυναίκες να είναι πιο πίστες από τους άνδρες ή να απιστούν μόνο όταν είναι ερωτευμένες, σε αντίθεση με τους άνδρες που απλά επιζητούν το σεξ. Όπως όλα τα στερεότυπα λοιπόν έτσι και σε αυτά κρύβονται μύθοι που είναι καλό να  ξεπεραστούν σε επίπεδο κοινωνικού αφηγήματος, όπως έχουν ήδη ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό σε  επίπεδο πράξης.

  • Μύθος πρώτος: Οι γυναίκες απιστούν για συναισθηματικούς λόγους 

 Αρκετά συχνά η γυναικεία απιστία εξηγείται κυρίως μέσω την συναισθηματικής ανεπάρκειας που νιώθει η γυναίκα μέσα στη σχέση της. Κι όμως οι σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι το 1/3 των παντρεμένων γυναικών που απιστούν περιγραφούν τους γάμους τους ως ευτυχείς ή πολύ ευτυχείς. Άλλες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι γυναίκες που ψάχνουν να βρουν υποψήφιους συντρόφους μέσω του διαδικτύου, ενώ βρίσκονται σε σχέση,  έχουν ως βασικό σκοπό τους τη σεξουαλική συνεύρεση. 

  • Μύθος δεύτερος: Οι γυναίκες κάνουν σχέσεις όταν απιστούν και όχι one-night stands.

Δεν είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες δεν επιθυμούν ευκαιριακές σεξουαλικές επαφές της μιας βραδιάς, αλλά έχουν όντως λιγότερες ευκαιρίες από τους άνδρες για να διαπράξουν αυτό που συχνά αποκαλείται μικροαπιστία. Οι άνδρες έχουν περισσότερες γκρίζες ζώνες αναφορικά με την απιστία, όπως είναι  οι επισκέψεις σε strip clubs, οι όποιες υπό συνθήκες ενδέχεται να μη θεωρούνται απιστία, στο πλαίσιο για παράδειγμα μιας μακροχρόνιας σχέσης. 

  • Μύθος τρίτος: Οι γυναίκες αποζητούν τη σεξουαλική περιπέτεια λιγότερο από τους άνδρες.

Η πεποίθηση ότι οι γυναίκες θέλουν ένα συμβατικό ρομαντικό σεξ δεν είναι παρά ένα ξεπερασμένο στερεότυπο. Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες στην ηλικία των  20 αναζητούν έντονα σεξουαλικές περιπέτειες. Εχει μάλιστα βρεθεί ότι οι γυναίκες έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες σε σύγκριση με τους άνδρες να δοκιμάσουν μια διαφορετική εμπειρία,  από τις βρώμικες κουβέντες κατά τη διάρκεια του σεξ και τη λεκτική έκφραση των φαντασιώσεων μέχρι τη συμμέτοχη σε swingers’ party. 

  • Μύθος τέταρτος: Η μονογαμία είναι ευκολότερη για τις γυναίκες

Πολλοί εδικοί θεραπευτές αναφέρουν ότι η μονογαμία μπορει να συνιστά πρόκληση και για τις γυναίκες παρά την επικρατούσα πεποίθηση που τις θέλει να χάνουν σύντομα το ενδιαφέρον τους για το σεξ εν γένει. Τα πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα την αντικρούουν. Οι γυναίκες φαίνεται να βαριούνται το ίδιο εύκολα με τους άνδρες και είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουν και αυτές σεξ εκτός σχέσης. Παράλληλα φαίνεται να  είναι κυρίως αυτές που αναζητούν  νέες εμπειρίες εντός της σχέσης.

Η νέα αυτή γνώση βοηθά στην κατάλυση των στερεότυπων αναφορικά με το πώς τα δυο φύλα προσεγγίζουν τη σεξουαλικότητα, τη μονογαμία και την απιστία. Αντί μάλιστα  μέσα στο ζευγάρι να αναπαράγονται τα ξεπερασμένα αυτά στερεότυπα αναφορικά με τη γυναίκεια σεξουαλικότητα, είναι καλύτερο να αξιοποιείται η τάση της γυναίκας για ανανέωση της σχέσης ώστε οι δυο σύντροφοι να μην εγκλωβίζονται στην ανία αλλά να εξερευνούν νέες πτυχές της σεξουαλικής εμπειρίας.

Πηγή: andrologia.gr 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 15:36



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα