1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπριζόλες χοιρινές με θυμάρι και ρύζι- Νοστιμιά και στοματική… υγιεινή μαζί!


Υπάρχει περίπτωση ένα βότανο να βοηθά τη στοματική υγιεινή μας; Παλιότερα συνήθιζαν να τρίβουν τα ούλα τους με κλαδιά από θυμάρι για να καταπολεμήσουν την ουλίτιδα και όπως αποδείχθηκε αργότερα είχαν δίκιο! Σήμερα οι γαργάρες με αφέψημα θυμαριού έχουν πολύ καλά αποτελέσματα κατά της ουλίτιδας, του πονόλαιμου και του έντονου βήχα.

Περιέχει περίπου 1-2% αιθέριο έλαιο με δραστικό συστατικό την θυμόλη, η οποία έχει αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε διάφορα σκευάσματα για την καταπολέμηση μικροβίων, όπως τα στοματικά διαλύματα!

Σήμερα δοκιμάστε το με χοιρινό και ρύζι και κάντε καλό σε όλο σας τον οργανισμό!

Υλικά: 

3 χοιρινές μπριζόλες (κατά προτίμηση λαιμού)

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

χυμό από 1 πορτοκάλι

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

½ κούπα ρύζι (κατά προτίμηση basmati)

1 κούπα νερό

½ κουταλιά γλυκού corn flour

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, το μέλι, τοn χυμό πορτοκαλιού και το θυμάρι. Aφήστε μέσα τις μπριζόλες να μαριναριστούν για αρκετή ώρα. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε τις μπριζόλες σε υψηλή φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά (προσέξτε να μην έχουν θυμάρι πάνω για να μην πικρύσουν), μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε τις μπριζόλες για άλλα 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος με ένα πινέλο αλείφετε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει, αφού έχετε αφαιρέσει το θυμάρι.

Κρατήστε 3 κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα για τη σάλτσα! Μόλις οι μπριζόλες σας είναι έτοιμες απομακρύνετε από τη φωτιά. Στο αντικολλητικό σας σκεύος βάλτε τις 3 κουταλιές σούπας μαρινάδα. Ανακατέψτε ½ κουταλιά γλυκού corn flour με 1 κουταλιά σούπας κρύο νερό και στη συνέχεια προσθέστε το στη σάλτσα. Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 κούπα νερό και αφήστε να βράσει. Μόλις το νερό βράσει προσθέστε ½ κούπα αρωματικό ρύζι και αφήστε το να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα