1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπουγάτσα | Συνταγές – Sintayes.gr


Μια υπέροχη, αφράτη, μυρωδάτη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα σιμιγδαλιού. Μια εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε αυτό το λαχταριστό γλύκισμα με την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

Υλικά συνταγής

  • 6 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας 
  • 230 γρ. βούτυρο κατά προτίμηση φρέσκο ή μαργαρίνη με βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλας για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνετε με μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει το γάλα χωρίς όμως να πάρει βράση. Εν τω μεταξύ βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάτε καλά. 
  2. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα γάλακτος το αποσύρετε από τη φωτιά και μια μια κουτάλα το παίρνετε λίγο λίγο, σταδιακά και το ρίχνετε ρίχνετε στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά χτυπώντας το με σύρμα, γρήγορα και διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Ρίχνετε πάλι το μείγμα μέσα στη κατσαρόλα, το ξαναβάζετε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε συνεχώς για 8-10 λ μέχρι να πήξει καλά το μείγμα και έχετε μια λεία κρέμα. 
  4. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί, που τα φύλλα κρούστας να καλύπτουν τη βάση και τα τοιχώματά του (με αυτή τη δόση θα έχετε 18 κομμάτια) και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, καλά βουτυρωμένα ένα ένα, το ένα πάνω στο άλλο.
  5. Αδειάζετε από πάνω τη κρέμα σιμιγδαλιού, την απλώνετε ομοιόμορφα και γυρίζετε προς τα μέσα, επάνω από τη κρέμα, τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν περιμετρικά. Σκεπάζετε τη κρέμα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και πάλι βουτυρωμένα καλά ένα ένα, φροντίζοντας να βουτυρώσετε καλά το τελευταίο φύλλο επικάλυψης.
  6. Γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν περιμετρικά προς τα μέσα, πάνω από τα άλλα φύλλα και τα βουτυρώνετε και αυτά και με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβετε μόνο τα επάνω φύλλα σε 18 κομμάτια/μερίδες (βλέπε φωτό) φροντίζοντας να μη φτάσει το μαχαίρι στη βάση του ταψιού και κόψει και τα κάτω φύλλα.
  7. Ψήνετε τη μπουγάτσα σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά τα επάνω και κάτω φύλλα (ο ακριβής χρόνος εξαρτάται πάντα ανάλογα με το φούρνο). Την αφήνετε να χλιαρίνει, τη πασπαλίζετε με μπόλικη σκόνη κανέλας και ζάχαρη άχνη, τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε. 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε φωτογραφίες βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουγάτσα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα