1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μπορείς να «χτίσεις» μυς ενώ κοιμάσαι;


Μπορείς να «χτίσεις» μυς ενώ κοιμάσαι; Αυτό φέρεται να υποστηρίζει η νέα αγαπημένη μας έρευνα, γι’ αυτό από σήμερα σταματάμε τη συνδρομή στο γυμναστήριο και αποφασίζουμε να κοιμόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε!
Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και θα σου εξηγήσουμε αμέσως τι υποστηρίζει αυτή η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Nutrition. Σύμφωνα λοιπόν, με τους ερευνητές η κατανάλωση πρωτεΐνης πριν κοιμηθούμε, μπορεί να μας βοηθήσει να «χτίσουμε» μυς ενώ κοιμόμαστε!

Ειδικότερα, μπορεί οι ειδικοί να μην έχουν καταλήξει ακόμη στο ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να καταναλώνουμε πρωτεΐνες κατά τη διάρκεια της μέρας, γνωρίζουν όμως ότι όταν τις καταναλώνουμε πριν πέσουμε για ύπνο, αυτές βοηθούν τους μύες να «φουσκώσουν», αλλά και ν’ αποκατασταθούν μετά από μία προπόνηση.

Γιατί να γυμνάσεις χέρια και στήθος

Stocksy/Rob and Julia Campbell
Η αλήθεια είναι ότι αναφορικά με την αποκατάσταση των μυών, οι ειδικοί συμβουλεύουν πάντα να καταναλώνουμε πρωτεΐνες μετά την προπόνηση, αλλά τώρα έρχονται να προσθέσουν με αυτή την έρευνα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην αποκατάσταση και ο ύπνος.

Προκειμένου οι μύες να αναπτυχθούν, χρειάζονται αμινοξέα. Δεδομένου ότι το σώμα δεν αποθηκεύει αυτά τα αμινοξέα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς είναι η κατάλληλη ώρα για να τα καταναλώσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, όταν καταναλώνεις πρωτεΐνη πριν κοιμηθείς, αυτά τα αμινοξέα θα αποθηκευτούν στο σώμα και έτσι θα «χτίσουν» τους μύες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όσο θετική κι εάν είναι αυτή η έρευνα, οι ειδικοί αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν τόνισαν ωστόσο ποια τρόφιμα θα πρέπει να καταναλώνουμε ή εάν με την κατανάλωση πρωτεΐνης, εννοούσαν κάποια συμπληρώματα.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα