1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπιφτέκι γίγας γεμιστό με τυρί κασέρι | Συνταγές


[*]

Ένα αφράτο, νοστιμότατο μπιφτέκι γεμιστό με λαχταριστό τυρί κασέρι που λιώνει στο στόμα. Μια απλή, πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα φανταστικό πιάτο, για να απολαύσετε εσείς, η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας ένα από τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχετε φάει. Συνοδέψτε το με πατάτες πουρέ ή τηγανιτές ή φούρνου και απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1.200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, κατά προτίμηση κομμάτι με λίπος για να γίνει αφράτο και νόστιμο [*]
  • 1 ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. θρυμματισμένο αποξηραμένο/μπαγιάτικο ψωμί 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 360 γρ. τυρί κασέρι για την γέμιση (προτιμήστε το “μπαστουνάκι” κασέρι για τοστ ώστε να κοπεί ομοιόμορφα σε 3 ίσα μέρη)
  • φρέσκο βούτυρο, χυμό λεμονιού και ρίγανη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε ή τρίβετε στον τρίφτη το κρεμμύδι, ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, θρυμματίζετε το ψωμί και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα κιμά και τα ζυμώνετε πολύ καλά, για αρκετή ώρα, για να γίνουν αφράτο το μπιφτέκι σας.
  2. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια το βγάζετε από το ψυγείο, ξαναπλάθετε το μείγμα για λίγο και μετά το πλάθετε σε 6 μεγάλα λεπτά μπιφτέκια των 170 γρ. περίπου το ένα απλωμένα καλά με την παλάμη σας. Τα μεταφέρετε σε δίσκο και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλα 20 λ.
  3. Μετά, κόβετε το κασέρι σε 3 κομμάτια των 200 γραμμαρίων περίπου το καθένα βάζετε το κάθε κομμάτι στο κέντρο 3 “ανοιγμένων” μπιφτεκιών και μετά τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 3 “ανοιγμένα” μπιφτέκια. Τα σφραγίζετε με το χέρι σας περιμετρικά για να μην “χυθεί” το τυρί όταν θα ψήνονται.
  4. Λαδώνετε ελαφρώς ένα σχαροτήγανο και ψήνετε τα μπιφτέκια σας, σε παρτίδες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 3 λ από κάθε πλευρά. και τα γυρίζετε σταυρώνοντας τις γραμμές της σχάρας. Μετά τα μεταφέρετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 12-15 λ περίπου γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά στο μέσον του ψησίματος. 
  5. Τα βγάζετε από το φούρνο και όπως είναι καυτά τα αλείφετε φρέσκο βούτυρο τα περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζετε με ρίγανη. Τα με πατατοσαλάτα επιλογής σας (συνταγές εδώ) και καλή σας όρεξη.

[*] Προαιρετικά, για να γευτείτε αφράτα και έξτρα ζουμερά μπιφτέκια με εξαιρετική απίστευτη γεύση όπως τα γεύεστε σε καλές ταβέρνες, τότε θα τα φτιάξετε με 1 κιλό κιμά από μοσχαρίσια ελιά, χωρίς πολύ λίπος περασμένος 1 φορά από την μηχανή του κιμά, μαζί με 200 γρ. ενδομυϊκό λίπος (ζητείστε το στον κρεοπώλη σας) περασμένος 2 φορές από την μηχανή του κιμά. Η διαδικασία προετοιμασίας και μαγειρέματος είναι όπως αναφέρεται πιο πάνω στην συνταγή.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπιφτέκι γίγας γεμιστό με τυρί κασέρι

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα