1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπισκότα με ταχίνι και καρύδια νηστίσιμα (Video) | Συνταγές



Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για υπέροχα, τραγανά μπισκοτάκια με ταχίνι και καρύδια, για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο. 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 60 γρ. μέλι διαλυμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
  • 1 κ.γ. κοφτό εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 1/3 κ.γ. σόδα μαγειρική ή 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. άσπρο και μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το ταχίνι, τη βανίλια και το μέλι και τα ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Προσθέτετε και τα ψιλο-θρυμματισμένα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν.
  2. Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα. Τα προσθέτετε, σταδιακά, λίγο-λίγο, στο μπολ ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και έχετε ένα κολλώδες και πηχτό μείγμα.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το άσπρο και το μαύρο σουσάμι ή τα βάζετε χωριστά σε 2 διαφορετικά μπολ. Πλάθετε το μείγμα σε 12 μπαλάκια τα ρίχνετε στο μπολ με το σουσάμι ή τα μισά στο άσπρο σουσάμι και τα άλλα στο μαύρο και τα γυρίζετε ώστε να καλυφθούν. Τα μεταφέρετε σε ένα δίσκο και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 40 λ.
  4. Προσθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Μετά τα 40 λ μεταφέρετε τα μπαλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους, τα πιέζετε με τα χέρια σας ώστε να λεπτύνουν και φαρδύνουν και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12 λ. Τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως και τα απολαμβάνετε.

Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκότα με ταχίνι και καρύδια νηστίσιμα (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα