1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα | Συνταγές


Λαχταριστά, πεντανόστιμα , μυρωδάτα και βουτυράτα μπισκότα με σοκολάτα που θα σας εντυπωσιάσουν με την εξαιρετική γεύση τους και την ευκολία παρασκευής τους. Μια πανεύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή, για να απολαύσετε αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 325 γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή 2 βανιλίνες
  • 440 γρ. αλάτι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τα 2 είδη ζάχαρης και τη βανίλια και τα χτυπάτε για λίγη ώρα μέχρι να σχηματιστεί μια ανάλαφρη κρέμα. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε και τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα, χτυπάτε να ενσωματωθεί ισομερώς και σταματάτε αμέσως τη λειτουργία του μίξερ. Μην ανησυχήσετε αν η ζύμη κολλάει λίγο στα χέρια σας. 
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και πλάθετε το κάθε μέρος σε ρολό πάχους 4-5 εκ. Τυλίγετε το κάθε ρολό με διαφανή μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά και ένα ολόκληρο βράδυ.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τα 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου σας. Αφαιρείτε από τα ρολά τη πλαστική μεμβράνη και χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα ρολά σε φέτες πάχους 1-1,5 εκ.
  5. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε για 14-16 λ ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα περιμετρικά και γίνουν τραγανά ενώ στο εσωτερικό τους θα είναι μαλακά και θα λιώνουν στο στόμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και μόλις χλιαρίνουν τα απολαμβάνετε. 

http://theonewithallthetastes.com /Photo Source

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα