1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπισκοτογλυκό πεντανόστιμο στην κατσαρόλα (Video) | Συνταγές



Πεντανόστιμο και πανεύκολο μπισκοτογλυκό στην κατσαρόλα! Μια εύκολη συνταγή για ένα εντυπωσιακό και λαχταριστό γλυκό που θυμίζει πολύ το μωσαϊκό (κορμό) και η γεύση του θυμίζει το απόλυτο μαμαδίστικο γλυκό. Απολαύστε το μικροί και μεγάλοι όλες τις εποχές σε όλες τις περιστάσεις!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52%, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ, σπασμένα σε μικρά/μέτρια κομμάτια + λίγα επιπλέον για την διακόσμηση
  • 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 300 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα και πάρει βράση. 
  2. Στη συνέχεια το αποσύρετε το τη φωτιά προσθέτετε αμέσως μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. 
  3. Αδειάζετε το σοκολατένια μείγμα μέσα σε μεγάλο μπολ που έχετε ήδη βάλει τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε, με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπισκότα και διανεμηθούν ισομερώς στο μείγμα.
  4. Απλώνετε το έτοιμο μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψί 25×35 (ή λίγο μεγαλύτερο αν θέλετε πιο λεπτή στρώση) στρωμένο με λαδόκολλα, ισιώνετε με την μαρίζ την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ για να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.
  5. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό σας, σε ένα μπολ ρίχνετε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια μαλακή σαντιγί. Μετά προσθέτετε τα υπόλοιπα 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί, σαν γιαούρτι, που να στέκεται.
  6. Απλώνετε το μείγμα σαντιγί ομοιόμορφα πάνω σε όλη την επιφάνεια του μπισκοτογλυκού, ισιώνετε την επιφάνειά της με σπάτουλα και την γαρνίρετε με λίγα σπασμένα μπισκότα. Σερβίρετε το γλυκό σας και καλή απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτογλυκό πεντανόστιμο στην κατσαρόλα (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα