1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπακαλιάρος φιλέτο με απαλή σκορδαλιά και ψητά παντζάρια | Συνταγή


Πλένουμε τα παντζάρια. Αφαιρούμε τα χόρτα.

Τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο.

Προσθέτουμε φρέσκα βότανα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε ανάμεσα τις σκελίδες σκόρδου.

Κλείνουμε το πακέτο με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί στην μεσαία σχάρα.

Ψήνουμε στους 200ºC στον αέρα για 45’ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν ψηθούν, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Πιέζουμε τα ψητά σκόρδα και χρησιμοποιούμε την σάρκα τους για την σκορδαλιά.

Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα ψητά παντζάρια.

Κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα