1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μοσχαράκι με πατάτες και κολοκυθάκια | Συνταγές


Πεντανόστιμο μοσχαράκι με πατάτες, κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια στιφάδου και προαιρετικά με μανιτάρια σε πλούσια σάλτσα ντομάτας. Μια συνταγή για ένα πλούσιο σε γεύση φαγητό που σας προτείνουμε να σερβίρετε με ρύζι πιλάφι και να απολαύσετε ένα χορταστικό, γευστικότατο πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, από σπάλα ή ελιά ή σβέρκο, κομμένο σε κομμάτια 4 εκ.
  • 3 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 3-4 κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 8-10 κρεμμύδια εσαλότ ή μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο 
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο τρίφτη
  • 3 μεγάλες ή 4 μέτριες ζουμερές ώριμες ντομάτες ή 1 συσκευασία (370 γρ.) “Ντομάτα στο τρίφτη”
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί 
  • 2 γεμάτες κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 κύβο βοδινού, κατά προτίμηση φρέσκο ψυγείου 
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα
  • 150-180 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε το κρέας απ’ το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν το μαγειρέψετε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια, που τοποθετείτε σε μπολ με κρύο νερό, ψιλοκόβετε στο ξερό κρεμμύδι, καθαρίζετε τα εσαλότ και κόβετε τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες.
  2. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε μπλέντερ. Προσθέτετε το μαϊντανό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και τα σκόρδα και τα θρυμματίζετε χωρίς όμως να τα πολτοποιήσετε. Τα αφήνετε στην άκρη. Αν χρησιμοποιήσετε τη συσκευασία εμπορίου “Ντομάτα στο Τρίφτη” ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το σκόρδο και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 120 ml ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα κομμάτια κρέατος, μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε στην άκρη.
  4. Συμπληρώνετε στη κατσαρόλα λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα τα εσαλότ ή κρεμμυδάκια στιφάδου μέχρι να ροδίσουν. Ξαναβάζετε το κρέας στη κατσαρόλα ανακατεύετε και μόλις ζεσταθεί σβήνετε με το κρασί.
  5. Αφήνετε για 2-3 λ να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτετε το μείγμα της θρυμματισμένης στο μπλέντερ ντομάτας, το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1½ φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό βοδινού, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Διαφορετικά προσθέτετε τη τριμμένη ντομάτα εμπορίου μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα και μετά το πελτέ με τη ζάχαρη.
  6. Προσθέτετε τις πατάτες και τη πάπρικα και μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ώρα και 10 λ. Μετά τη 1 ώρα προσθέτετε τα κολοκυθάκια. αλάτι και πιπέρι σκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα (στο ελάχιστο της φωτιάς) για 1 ώρα επιπλέον.
  7. Οι χυμοί του φαγητού θα πρέπει να σκεπάζει τα υλικά μέσα στη κατσαρόλα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχετε αν απαιτείται επιπλέον ζεστό νερό και συμπληρώνετε.
  8. Όταν το κρέας και οι πατάτες μαλακώσουν καλά και “δέσει” η σάλτσα το φαγητό σας είναι έτοιμο. Το σερβίρετε αμέσως ζεστό με φρέσκο ζεστό ψωμί και τυρί φέτα ή προαιρετικά μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι πιλάφι. Καλή σας όρεξη!!!

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό σας και μανιτάρια, τα οποία θα κόψετε σε κομμάτια και να τα σοτάρετε μαζί με τα κρεμμύδια και μετά θα ακολουθήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος όπως προαναφέρεται στη συνταγή. Επίσης μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό σας με ρύζι πιλάφι. 

Πηγή   Photo

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με πατάτες και κολοκυθάκια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα