1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μοσχάρι γιουβέτσι πεντανόστιμο | Συνταγές


Μοσχοβολιστό, πεντανόστιμο γιουβέτσι με μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα. Ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων παραδοσιακό φαγητό, που πάντα θα μας θυμίζει τις όμορφες Κυριακές που το έφτιαχνε τη γιαγιά ή η μαμά και μοσχοβολούσε το σπίτι. Ένα φαγητό που γίνεται με πολλές παραλλαγές και πάντα το γευστικό του αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Εδώ σας δίνουμε μια απλή συνταγή για ένα λαχταριστό γιουβέτσι, ιδανικό για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση σπαλομίτα), σε μέτριους κύβους
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 ml κόκκινο κρασί 
  • 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα (ή 1 κιλό ντομάτες, όταν είναι στην εποχή τους, ψιλοκομμένες)
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο 
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κασέρι ή άλλο τριμμένο τυρί επιλογής σας τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε το κρέας εκτός ψυγείου 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε. Το κόβετε σε μέτριους κύβους και το αλατοπιπερώνετε απ” όλες τις πλευρές. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το κρέας για 7-8 λ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 λ. Μετά ρίχνετε το κρασί, αφήνετε για 2-3 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τα ντοματάκια, το πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και το ζωμό. Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κρέας για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά.
  3. Μεταφέρετε το κρέας με τη σάλτσα του σε πήλινο σκεύος ή ταψί. Προσθέτετε το κριθαράκι γύρω από το κρέας, το μαϊντανό, τη ρίγανη, λίγο αλατοπίπερο στο κριθαράκι (μετά από δοκιμή της σάλτσας) και ανακατεύετε απαλά.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λ. Αν θέλετε αρκετά βρασμένο το κριθαράκι σας προσθέτετε σταδιακά, λίγο ακόμα βραστό νερό. Το ξεφουρνίζετε, αφήνετε το φαγητό σας να ξεκουραστεί για 10 λ και μετά το σερβίρετε περιχυμένο με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλισμένο, προαιρετικά, με τριμμένο τυρί.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι γιουβέτσι πεντανόστιμο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα