1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μιλφέιγ με καραμελωμένα φύλλα, κρέμα με λευκή σοκολάτα και φρούτα | Συνταγές


Μιλφέιγ… ένα αγαπημένο, ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα αγαπημένο μικρών και μεγάλων που γίνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, πάντα όμως ευπρόσδεκτο για επιδόρπιο αλλά και όλες τις ώρες και περιστάσεις, όλες τις εποχές του χρόνου. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για ένα εξαιρετικό, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του μιλφέιγ με τραγανή καραμελωμένη σφολιάτα και γέμιση με λευκή σοκολάτα, τυρί κρέμα και ζαχαρούχο γάλα που μαζί με τα φρέσκα φρούτα θα απογειώσει τη γεύση όσων το γευτούν. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τα φύλλα
  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα των φύλλων
  • Για την κρέμα
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • Για το σερβίρισμα
  • φρέσκα φρούτα όπως Blueberries, Raspberries, Φράουλες, κομμένες κυδωνάτες ή άλλα φρούτα εποχής, φύλλα δυόσμου, άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα φύλλα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παράλληλα, σε ένα ταψί φούρνου, στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετείτε ένα φύλλο σφολιάτας και το πασπαλίζετε με 4-5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική. Μετά το καλύπτετε με ακόμα ένα φύλλο λαδόκολλας και τοποθετείτε από πάνω ένα ταψί ελάχιστα πιο μικρού μεγέθους για βάρος.
  2. Ψήνετε το φύλλο στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ και μετά το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο το οποίο αφήνετε και αυτό να κρυώσει.
  3. Για την κρέμα: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος, φροντίζοντας το νερό της κατσαρόλας που θα πρέπει να σιγοβράζει να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει πολύ καλά, την αποσύρετε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Παράλληλα, ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Τα αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια πηχτή σαντίγι που να κάνει πτυχές και να στέκεται.
  5. Μεταφέρετε τη σαντιγί και τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ με το μείγμα τυριού-ζαχαρούχου και με μια σπάτουλα ανακατεύετε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνετε στην άκρη.
  6. Για την σύνθεση: Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στο σκεύος, που θα σερβίρετε και πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής αδειάζετε την κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Πάνω στη κρέμα απλώνετε φράουλες, blueberries και raspberries.
  7. Ακριβώς από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια του. Τέλος, από πάνω το στολίζετε με blueberries, raspberries, φράουλες, φύλλα δυόσμου, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Τip: Μην ξεχάσετε να βάλετε βάρος πάνω από το κάθε φύλλο σφολιάτας, για να μη φουσκώσει αλλά να μείνει επίπεδο και δεύτερον να πασπαλίσετε τα φύλλα σφολιάτας με ζάχαρη για να καραμελώσουν και γίνουν τραγανά.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μιλφέιγ με καραμελωμένα φύλλα, κρέμα με λευκή σοκολάτα και φρούτα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα